DAMIR KRAJAC/CROPIX
IGRAT ĆE LIGU PRVAKA

Gotov je jedan od najvećih HR transfera ove godine: Evo kolika će biti nova plaća prvog strijelca HNL-a!

Rijeka je u sjajnog napadača uložila sveukupno 1,5 milijuna eura, a zaradit će dvostruko više
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 20. rujan 2020. 15:52

Antonio Mirko Čolak, najbolji strijelac HNL-a prošle sezone (20 golova), odlazi u PAOK iz Soluna! Tri strane, Rijeka, Damir Mišković, PAOK i menadžeri, nekadašnji reprezentativac i internacionalac Jurica Vranješ, te poznati riječki odvjetnik Duško Miočić, zaključile su danas posao!

HNK Rijeka će za Čolaka dobiti tri milijuna eura i 15 posto od idućeg transfera, a sada već bivši igrač Rijeke, potpisat će trogodišnji ugovor težak 450.000 eura po sezoni.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX


Damir Mišković odbio je prvu ponudu od 2,8 milijuna, navodno je tražio 3,5, ali nakon maratonskih pregovora postignut je dogovor na zadovoljstvo svih zainteresiranih. Rijeka je dobila tri milijuna eura i jednog dana onih 15 posto od novog transfera, a PAOK igrača koji mu treba u vrhu napada nakon što je klub napustio Chibu Akpoma, otišao u Middlesbrough. Na zadovoljstvo trenera Abela Ferreire koji je inzistirao na dovođenje Čolaka.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX


Grčki doprvak u utorak u Krasnodaru igra prvu utakmicu playoffa Lige prvaka. Uzvrat će 30. rujna u Solunu i tada će Čolak biti na raspolaganju Ferreiri.


Čolak, 27 godina, rođen je u Njemačkoj (Ludwigsburg), u Bundeligi je debitirao prije sedam godina, a nakon nekoliko posudbi (Darmstadt, Ingolstadt) stigao je do Rijeke koja je u lipnju prošle godine otkupila njegov ugovor za 800.000 eura. Klub je u Čolaka uložio sveukupno 1,5 milijuna eura, zaradit će dvostruko više. Plus onih 15 posto.

S Rijekom je Čolak osvojio dva Rabuzinova sunca. U Šibeniku je protiv Lokomotive igrao dva dana nakon smrti majke i pobjedu posvetio "mojoj majci koja nas gleda s neba". Borac bez mane, uzor su mu Diego Costa i Mandžukić što dovoljno govori o njegovu karakteru. Ratnika! Faza obrane Rijeke počimala je od Čolaka... Navijači Rijeke su ga obožavali zbog golova, ali i velikog srca kojega je bacao na travnjak. Uvijek u službi kolektiva.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX


Zanimljiva je priča kako je PAOK zagrizao za - Čolaka. Vranješ i Miočić gledali su sa sportskim direktorom grčkog kluba utakmicu Rijeke i Istre 1961. u posljednjem kolu prošlog prvenstva, kada je Čolak zabio četiri komada i postao prvi strijelac lige, osvojio Žutu majicu Sportskih novosti.

Šef skauta PAOK-a nije ga imao na radaru, ali priča se zakotrljala do - realizacije.


Čolak neće igrati u četvrtak na Rujevici protiv ukrajinskog Kolosa u trećem pretkolu kvalifikacije za Evropsku ligu, ali ostvario mu se san da igra Ligu prvaka! Uzvratni susret play offa protiv Krasnodara 30. rujna u Solunu. Nije mogao imati bolje predstavljanje. Za Čolaka počinje novo poglavlje njegove karijere. Dokazivanje Zlatku Daliću, izbornik reprezentacije Hrvatske, koji ga je pozvao za dvije posljednje utakmice protiv Portugala i Francuske...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 05:48