Nikola Vilić / Cropix
VELIKI GUBITCI

Gotova dubinska revizija na Poljudu: Hajduk u tri godine napravio minus od 100 milijuna kuna!

Piše: Mario VelićObjavljeno: 19. veljača 2012. 18:14

Očekivano katastrofalan rezultat otkrila je dubinska revizija poslovanja Hajduka, koju je provela hrvatska podružnica jedne nizozemske tvrtke. Nakon nekoliko tjedana češljanja knjiga Bijelih revizori su ustanovili da je splitski prvoligaš u protekle tri godine poslovao s gubitkom od oko 100 milijuna kuna! Nešto su Bijeli od ranije imali na računu, tako da je dio gubitaka pokriven, stvarni dug je puno manji, no plaši slična tendencija poslovanja u sadašnjosti.

Pribojavali su se takvog rezultata članovi Nadzornog odbora Hajduka, koji su naručili reviziju, poznato je da je klub i tijekom 2010. i 2011. godine poslovao s minusom pa se pretpostavljalo da je s istim 'uspjehom’ završio i proteklu godinu. No, točne brojke jako su ih zabrinule...

Nekoliko tjedana ljudi iz revizorske tvrtke proveli su na Poljudu, prezentirani su im svi ugovori, s igračima, zaposlenicima, potom i menadžerski uvjeti koje su imali neki ljudi, obveze prema vanjskim suradnicima... Na tapetu je bilo razdoblje između 22. studenog 2008. godine kada je Hajduk postao športsko dioničko društvo, do 31. prosinca prošle godine. Prema informacijama s Poljuda revizori su nekoliko tjedana radili bez prestanka, bili su zatvoreni u kancelariju, a na usluzi im je bila Branka Ramljak, dopredsjednica NO-a Hajduka.

Ono što više brine jest da se i danas posluje s tendencijom pravljenja gubitaka.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
24. rujan 2024 19:24