Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PRVA HNL

'GOTOVO JE, ČUO SAM SE S MIŠKOVIĆEM, VIŠE NISAM TRENER RIJEKE!' Najuspješniji trener u povijesti kluba s Kvarnera podnio ostavku nakon šoka u Gorici

U utakmici 10. kola Prve HNL u Velikoj Gorici su nogometaši Gorice pobijedili Rijeku s 2-1 (0-1).
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 06. listopad 2018. 19:00

GORICA - RIJEKA 2:1 (Zwolinski 54', Atiemwen 80' / Puljić 45+1-11m)

GORICA (4-2-3-1): Kahlina 8; Muhammed 6, Čagalj 6, Jovičić 6, Špičić 5,5; Marina 6 (od 78. Lovrić -), Suk 5,5; Dvorneković 5,5 (od 71. Maloča -), Miya 6 (od 90. Aršakjan -), Atiemwen 7,5; Zwolinski 7

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga 5; Pavelić 5, Punčec 5,5, Escoval 6, Žuta 6; Grahovac 6 (od 81. Čolak -), Čanađija 6; Acosty 6 (od 49. Heber 6), Lončar 6 (od 77. Pavičić -), Gorgon 6,5; Puljić 6

Šesta prvenstvena utakmica bez pobjede presudila je Matjažu Keku.

- Podnosim ostavku jer sam najdogovorniji sam za rezultate. Čuo sam se s predsjednikom Miškovićem, Matjaž Kek više nije trener Rijeke, rekao je slovenski trener novinarima nakon utakmice bez želje da odgovara na pitanja.

Kraj jedne ere u Rijeci, razdoblja u kojem je osvojen prvi i jedini naslov hrvatskog prvaka, u kojem se klub s Kandride preselio na Rujevicu.

Gorica je, pak, s tih 2-1 razveselila svoje navijače i potvrdila da joj je mjesto u gornjem domu HT Prve lige.

Gosti su poveli u smiraj dosadnog prvog poluvremena, iz kaznenog udarca kojeg je Gorgon iskusno iznudio od Špičića, a Fran Jović je sudac lak na penalima. Siguran realizator u sudačkoj nadoknadi bio je Puljić.

Domaći su, pak, također zabili iznenada, nakon što Sluga nije uspio ukrotiti Miyin prizemni udarac, a Zwolinski je bio brži od Punčeca i zakucao loptu pod gredu za 1-1 u 54. minuti.

Otad kao da je počela utakmica, gosti su juril po tri boda, da prekinu niz od pet prvenstvenih nadmetanja bez pobjede, a domaći, kojima je i bod bio dobar, nakon dva poraza na svom stadionu, vrebali su pogrešku suparnika.

Priliku utakmice zapucao je Gorgon u 70. minuti, nakon protunapada Riječana, Kahlina mu je pravodobno ušao u udarac. Potom je Saša Sabljak, koji je zamjenjivao suspendiranog trenera Sergeja Jakirovića (gledao utakmicu s istočne tribine, naravno da nije šutio) napravio prvu izmjenu, s trećim defenzivnim veznim učvrstio sredinu terena, potvrdivši taktičke namjere, dok je Matjaž Kek uvodio ofenzivce i kreativce.

I domaćima je uspjela namjera, polukontra, netom ušli Lovrić je nabacio na prvu vratnicu, a najbrži je bio Atiemwen, čiji udarac je Sluga imao na ruci, ali ga nije uspio zaustaviti.

"Beli, beli", orilo se tribinama, po nadimku Nigerijca, a delirij je nastao u 84. minuti kad je Kahlina obranio drugi 11-erac Puljiću i sačuvao domaćima sva tri boda, postavši igrač utakmice!

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 15:53