Marin Jakoliš

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
IZNENAĐUJUĆI KRAJ

Gotovo je! Jakoliš se ne vraća na Poljud već napušta Hrvatsku? ‘Očekivao sam ozbiljniji razgovor s Hajdukom‘

‘Nakon turnira u Splitu se stvorila atmosfera u kojoj se počelo govoriti o mom povratku, ali...‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 25. siječanj 2022. 16:57

U utorak poslijepodne sa Šubićevca je stigla vijest da Marin Jakoliš (ipak) napušta Šibenik! Najbolji strijelac Šibenčana prošle jeseni odigrao je svoje u narančastom dresu, a ime njegovog novog kluba još se drži u tajnosti. Doznajemo da se radi o jednom talijanskom klubu, a potvrdu ove vijesti dobili smo i od samog Jakoliša.

- Istina je da sam na odlasku, ali još uvijek nisam ništa potpisao. Kroz dan-dva bi se sve trebalo riješiti, pa možda nije još vrijeme da se o tome govori kao konačnom poslu – kazao nam je Jakoliš.

Proteklih dana nije ga bilo puno u medijskom prostoru, nakon turnira 4 kafića u Splitu u javnosti se počelo govoriti o „sigurnom“ povratku Marina u redove Hajduka, ali to se nije dogodilo. Ostao je u Šibeniku, prebolio koronu, odradio bazične pripreme sa Šibenikom, i sada u predvečerje nastavka HNL-a napušta klub sa Šubićevca i hrvatsku ligu. Navijači u Krešimirovom gradu će shvatiti igračevu želju za odlaskom u nove izazove, u inozemstvo, posebice jer se nije vratio na Poljud. Ali, mnogi će mu zamjeriti to da nije prihvatio ponudu Šibenika, koja je kako nam govore pouzdani izvori, bila više nego dobra.

- Žao mi je što se ovako sve rasplelo, Šibenik mi je dao priliku da se vratim na nogometnu pozornicu poslije jednog lošeg razdoblja u mojoj karijeri. Nikada to neću zaboraviti. Što se ponude Šibenika tiče ona je bila korektna, ali jednostavno se nismo mogli pronaći u svim aspektima. Ono što je odgovaralo meni, nije klubu, i obratno. Zaista sam imao želju ostati, ali eto tako je ispalo. Iznimno sam sretan što sam odigrao polusezonu u svom klubu, nadam se da sam pomogao svojim učinkom da klub napravi jedan dobar rezultat. Sada je iskočila prilika za nove izazove, i to me inspirira kao igrača.

Jakoliš nam je potvrdio da je nedavno stigla i dobra ponuda iz Južne Koreje ali i nju je odbio.

- Bila je to sasvim dobra ponuda, ali iskreno u ovom trenutku nisam o tome razmišljao. Koreja je ipak malo daleko od svega, od žiže i odlučio sam pričekati nešto drugo. To je sada pred realizacijom, i ako se sve to dogodi, smatram da će to biti puno bolja opcija za mene.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Obzirom da mlađi Jakoliš nije igrač Šibenika, i da nije potpisao ugovor sa Narančastima, odšteta u ovom transferu pripada Hajduku čiji je Jakoliš nominalno igrač pod ugovorom još godinu dana. Brzonogi napadač priznaje da je očekivao poziv s Poljuda ove zime, ali on se nije dogodio.

- Razočaran? Pa, rekao bih da mi je žao jer sam nakon svega očekivao nekakav ozbiljniji razgovor s ljudima iz kluba. Bilo je nekakvih kontakata, ali ništa konkretno. Nakon turnira u Splitu nekako se stvorila atmosfera u kojoj se počelo govoriti o mom eventualnom povratku na Poljud, u medijima također, navijačkom puku…Ali, nije se dogodilo, Hajduk je očito imao neku drugačiju opciju, i sada je kasno o tome razbijati glavu.

Ima li neku poruku za navijače Šibenika, Funcute?

- Još jednom im hvala na svemu, na podršku koju su mi iskazali od prvog dana mog dolaska na Šubićevac. To mi je mnogo značilo kao igraču, na samopouzdanju. Volio bih se jednoga dana vratiti u Šibenik, ali ne kao isluženi igrač u poznijim godinama već u naponu snage. Nažalost, sada su nam se putevi razišli ali uvjeren sam jednog dana da ću se vratiti – kazao nam je Jakoliš, koji je u utorak odradio posljednji trening.

U srijedu će se doći oprostiti sa suigračima, trenerima, ljudima iz kluba…Doznajemo da je oprostio posljednju plaću Šibeniku, iako bi navijačima ali još više ljudima koji vode klub, bilo draže da je Šibenik od ovog predstojećeg transfera „ubrao“ svoj dio…kao u slučajevima Gorana Tomića, Ante Rukavine, pa i Marka Bulata…Posebice jer je ponuda Marina Jurića bila unosna za šibenske prilike.


Na vijest o odlasku Marina Jakoliša zamolili smo za komentar i trenera Šibenika Ferdu Milina.

- Finila je i ta štorija o Nadalini…Eto, da budem slikovit. Marin nam je priopćio da odlazi iz kluba, to je njegova odluka, i neka mu je sa srećom, ma gdje god išao. Jesam li iznenađen? Iskreno, i nisam jer je to stalno visjelo kao opcija u zraku. Pripremio sam se i na opciju A s ostankom Marina, ali i na opciju B koja se sada dogodila. Vidjet ćemo, imamo neke planove, možda dovedemo nekog „kapitalca“, ako mogu tako reći, ili bolje reći, 1-2 igrača, koji bi nam mogli pomoći, igrače sa određenim iskustvom, jasno i kvalitetom. Ali, o tom, potom, sve ovisi i o klupskim planovima, mogućnostima, skidanju blokade Fifa-e. Uostalom, do 15.2. imamo još vremena za akciju. Ako i ne dođu opet idemo dalje. Moramo se okrenuti radu, i vjerovati u ono što imamo na raspolaganju – kazao nam je Milin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 00:55