tom Dubravec/CROPIX
KRIŽANAC UOČI DERBIJA

'Govorili su da sam 'problem', da bježim od karantena, a na kraju igram i županijski kup!'

'Kad nisam potpisao za Hajduk, stekao sam neprijatelje koji od tada manipuliraju javnošću. Te on je ovakav, te je onakav, te neće u karantenu, te preskakat će treninge'
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. kolovoz 2011. 20:39

Ako je tko sumnjao u motive i angažman Ivice Križanca po povratku iz inozemstva gdje je ostvario vrhunsku karijeru, pogotovo što je u dramatičnim okolnostima odabrao "mali" Split u odnosu na "veliki" Hajduk, 32-godišnji Omišanin sve je skeptike demantirao igrom i ponašanjem na terenu. On je definitivno jedan od najboljih, ako ne i najbolji, povratnik u hrvatski nogomet. Njegova klasa i drugačiji stil igre debelo odskaču od hrvatskog prosjeka, on je Splitu dao novu dimenziju i vrijednost.

Iza Splita je ostao turbulentni tjedan s promjenom trenera i sportskog direktora, a u nedjelju stiže Hajduku.

- Grad ima derbi, to je najvažnije. Ljudi su već shvatili da se i kod nas radi dobro i da igramo dobar nogomet. Lani su oni bili drugi, mi treći, a po onome što smo prikazali u ovom prvenstvu vjerujem da će i u ovoj sezoni biti slično.

U svom prvom gradskom derbiju Križanac je sa Splitom izgubio na Poljudu (1:3), makar je ostavio odličan dojam.

- Ovo će biti sasvim drugačije, u Poljudu smo platili danak neiskustvu pojedinih igrača, pa čak i naše gluposti i neopreznosti. U međuvremenu smo sazrjeli, sigurno smo bolji u odnosu na utakmicu prije šest mjeseci.

Hajduk je, naravno, favorit u nedjelju. Ako to treba naglašavati.

- Trebao bi biti favorit bez obzira protiv koga igra u Hrvatskoj, ali Hajduku neće biti lako s nama. Činjenica je da Hajduk mora pobijediti, a s tim se nije uvijek lako nositi. Mi možemo igrati opuštenije.

Što je vidio od novoga Hajduka kojega vodi bugarski stručnjak Krasimir Balakov?

- Neke utakmice sam gledao, ali letimično. Izgledaju dobro, igraju dosta drugačije u odnosu na prošlu godinu, iza njih su dvije uvjerljive pobjede. Mislim da se Hajduk polako vraća gdje mu je mjesto.

Uživam u Hrvatskoj!

Kad bi htio, Ivica Križanac bi danas mogao za velike novce potpisati ugovor za Anži iz Mahačkale, novo bogato otkriće iz Rusije. Mogao bi igrati u društvu Roberta Carlosa i Samuela Eto'oa, njegova karizma u Rusiji je toliko jaka, ali nema tih novaca zbog kojih bi se odrekao onoga što je stekao povratkom u Omiš.

- Kad smo osvojili rusko prvenstvo i kad sam rekao da ne idem u Atenu na posljednju utakmicu u skupini Europske lige, ja sam završio inozemnu karijeru. Samo mi je povratak bio u glavi i htio sam igrati u Hajduku. Međutim, onoga trenutka kad nisam potpisao za Hajduk, stekao sam neke neprijatelje koji od tada manipuliraju javnošću. Te on je ovakav, te je onakav, te neće u karantenu, te preskakat će treninge. Mislim da sam sve demantirao na terenu, proljetos sam propustio jednu utakmicu zbog žutih kartona, igrao sam i u županijskom kupu. Ništa mi nije problem kad je atmosfera u klubu odlična.

Za barem djelić takve atmosfere i on je zaslužan. Voli iznenaditi suigrače odlaskom na zajednička marende i druženja, voli se i šaliti.

- Ja sam tip koji voli zajebanciju, ali sam spreman pomoći svakom od svojih suigrača. I kad požele otići van, ako im trebaju moji kontakti, ja sam tu. Otkako sam se vratio, uživam. Samo neka potraje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 06:32