GORAN MEHKEK/CROPIX
VELIKI GUBITAK ZA KLUB

Gradilište na Maksimiru: Evo što je sve Dinamo svojim novcem promijenio na stadionu ove godine

Oko glavnog terena postavljeno je 7500 metara kvadratnih ‘plave trave‘, nabavljene su nove klupe...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. listopad 2020. 17:55

Pisali smo neki dan da je Dinamo sam krenuo u obnovu maksimirskog stadiona. Aktualni hrvatski nogometni prvak je u posljednjih godinu dana uložio oko 15 milijuna kuna vlastitih sredstava u obnovu stadiona, iako je maksimirski stadion - vlasništvo Grada Zagreba....

‘Spas’ u koronavirusu

U tom su razdoblju obnovljeni tereni 4 i 7, ugrađen sustav navodnjavanja na teren 3, stiže nova tribina s 200 sjedećih mjesta na juniorski teren, sagradit će se i “trening box” pokraj bivše Vive gdje je danas klupska kuhinja. Oko glavnog terena postavljeno je 7500 metara kvadratnih “plave trave” kako bi se uljepšao dekor, nabavljene su nove klupe za pričuvne igrače. Trenutno je u fazi sanacija južne tribine kako bi se ona mogla staviti u funkciju, a i tu sav trošak ide na teret Dinama.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Ideja je bila osposobiti Jug za grupnu fazu Europske lige. Maksimirski stadion tako je opet postao gradilište, građevinski radnici cijele dane provodili su u Maksimiru, htjeli su sanirati južnu tribinu do dolaska Feyenoorda. Srećom ili nesrećom, zbog širenja pandemije koronavirusa u cijelom svijetu, gostujući navijači ne mogu na utakmice, pa trenutačno i nema problema kad se radi o sanaciji južne tribine, ne treba nikamo žuriti, jer kako stvari stoje, gostujući navijači još dugo vremena neće moći dolaziti na utakmice.

Malo se, naravno, i stalo sa građevinskim radovima, na Maksimiru su igrali Vatreni protiv Švedske i Francuske, pa nije bilo moguće u tom razdoblju “kopati” po stadionu. Ali i dalje će se maksimalno koristiti vrijeme koje će biti na raspolaganju za obnovu.

Nada u novi stadion

Inače, da ne bi bilo neke zabune, na južnoj tribini se radi samo da bi mogla biti u funkciji, ništa više od toga. Jer kad smo pisali o građevinskim radovima, neki su stekli krivi dojam, pomislili da Dinamo ulaže novac u kompletnu obnovu, što bi bilo bacanje novaca u prazno, jer negdje ipak postoji nada da će se stadion kad-tad napraviti.

Evo, recimo da je sve normalno, da je Feyenoord smio dovesti svoje navijače, ne bi bilo moguće smjestiti ih na južnu tribinu, tako da bi morali biti smješteni na zapadnu tribinu, a tada bi Dinamo izgubio oko 2000 mjesta. Morao bi se ograditi prostor u kojem bi oni bili smješteni, morao bi se ostaviti određeni prazan prostor prema Dinamovim navijačima. To je, naravno, veliki gubitak novca za maksimirski klub.

Zato se ta južna tribina što prije pokušava dovesti u funkciju, da se ne zauzimaju kapaciteti zapadne, koja je kao što znamo najskuplja tribina. Sljedeći europski gost Maksimira jest austrijski Wolfsberg 5. studenoga...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:09