Hajduk - Split 3-1

hajduk

Gradski derbi opravdao je očekivanja, posebice u drugom poluvremenu kada smo gledali otvorenu igru, četiri gola i puno uzbuđenja. Splitovci su iznenadili, šokirali deset tisuća gledatelja na Poljudu vodećim golom koji je bio plod nesreće i slučaja, ali nije bio nezaslužen.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2011. 23:29

SPLIT - Splitovci su držali u konopcima hajdukovce, ali taj stisak nije bio čvrst. Nakon mučnog prvog poluvremena, Hajduk je konačno zaigrao dobro u nastavku te je na kraju uvjerljivo savladao gradskog suparnika sa 3-1.

Opet se ukazao Srđan Andrić, kapetan koji je izvukao momčad kada je bilo najpotrebnije. Andrić je zabio gol za izjednačenje, vratio je Hajduk u život nedugo nakon vodstva Splita, a pogodak kojim je zapečatio ovu pobjedu iz slobodnjaka bio je fenomenalan.

Presudila je Hajdukova kvaliteta, ali i potez trenera Vučevića koji nakon primljenog gola nije oklijevao nego je odmah napravio zamjene i poslao na travnjak Ahmada Sharbinija i Trebotića.

Split je odligrao solidnu partiju, možda su zaslužili više od boda, ali Hajduk je bio puno bolji i konkretniji u nastavku. Ova pobjeda najbolja je najava za derbi s Dinamom u Maksimiru.

Hajdukovci su ušli u utakmicu s velikim respektom prema gostima iz Parka mladeži. Vučevićevi igrači postavili su se oprezno, kao da su se odlučili igrati na sigurno iako ih je trener tjerao prema protivničkim vratima.

Vučević je tražio način da iznenadi Katalinića, izmiješao je špil karata i postavio Oremuša i Tičinovića na krilne pozicije, a Anas Sharbinija u sredinu iza leđa Vukušića. To se nije pokazalo kao najsretnije rješenje, jer svi pokušaji hajdukovaca gušili su se u upravo u sredini terena gdje je bila najveća koncentracija igrača. Nije bilo probojnosti niti upotrebljivih lopti za Vukušića.

Opet je Hajduk izgledao loše, blijedo, jalovo. Katalinićeva elastična formacija lako je odbijala sve pokušaje hajdukovaca, a iako to nije bila utakmica s puno prigoda u prvom poluvremenu, Split je bio bliži golu. Golubović je pogodio stativu nakon grube pogreške J. Buljata, a nešto kasnije je M. Ljubičić skrenuo udarac Serdarušića za malo preko grede.

Kako je vrijeme prolazilo, nervoza je rasla među hajdukovcima, a lošu atmosferu potencirala i reakcija navijača koji su počeli gubiti živce, krenuli su prvi zvižduci.

Split je poveo iz slučajnog gola nakon grube pogreške obrambenih igrača Hajduka. Nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane koji je izveo Pehar, nastala je gužva, u kolopletu igrača Subašića, Vejića i Križanca, lopta je završila u mreži. Izledalo je kao autogol Vejića.

Vučević je isprovocirao preokret. Uveo je Ahmada Sharbinija, a potom Trebotića i odmah je igra Hajduka dobila smisao. Hajdukovci su se trgnuli, probudili su se i kao plod takvog prostupa stigao je gol Srđana Andrića koji je odlično reagirao na centaršut Trebotića te je udarcem glavom zakucao loptu u mrežu.

Bili su to trenuci kada se utakmica otvorila. Hajduk je krenuo na sve ili ništa i u takvoj igri i Split je imao svoje šanse. Pehar je zatresao prečku.

Preokret je napravio Vukušićem još jednim prekrasnim golom, a Andrić je stavio točku na i. Torcida je najavila da će u velikoj broju pohoditi Maksimir sljedećeg vikenda. Alen Orlić

Gosti rukometni reprezentativci i Tihomir Purda

Posebni gosti na splitskom derbiju bili su rukometni reprezentativci Hrvatske koje je predvodio izbornik Slavko Goluža. Među njima bio je i Drago Vuković koji je navijao za brata Andriju, vratara RNK Split. Publika je gromoglasno pozdravila i hrvatskog branitelja Tihomira Purdu. A. O.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. ožujak 2024 01:53