Damir Krajač / Cropix
TVRDO U ZAPREŠIĆU

Hajduk bez slavlja i četvrtu zaredom: Inter se uspio odhrvati s igračem manje

Nogometaši Hajduka i Intera odigrali su u Zaprešiću odgođenu utakmicu 26. kola hrvatskog prvenstva. Završilo je podjelom bodova 0:0.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 08. ožujak 2016. 17:32

INTER - HAJDUK 0:0

Inter: Čović, Mazalović, Komorski, Ćosić, Čeliković, Puljić, Ottochian, Mlinar, Blažević, Bočkaj, Nestorovski

Hajduk: Kalinić, Velazquez, Milić, Šimić, Mujan, Mastelić, Juranović, Nižić, Bencun, Tudor, Vojković

Pet dugih godina prošlo je od polsjednjeg Interovog trijumfa nad Bijelima u Zaprešiću, pet godina od Oršićevog gola kojeg su svi zaboravili, izuzev, vjerojatno, Mlinara i Blaževića, koji su i tog travnja 2011. bili dio momčadi koja je srušila Krstičevićev sastav. Otada do danas, Div je u pregrađu bio liliputanac, bilježeći isključivo mršave remije i poraze, u dvoboju koji kroz povijest ionako stalno odlazi na stranu Bijelih.

Uostalom, u 19 dosadašnjih zaprešićkih susreta, Inter je dobio tek - jednom, upravo u tom opisanom srazu. U međuvremenu se, dakle, dogodilo još 11 pobjeda Hajduka i sedam remija, uz raziku pogodaka 33:8 za Splićane. Kada dodate ovu sezonu, u kojoj Žuti protiv Hajduka u dvije utakmice doslovce nisu postojali, a Burićeva je momčad u Zaprešić dolazila bez ključnih igrača ( Jefferson, Sušić, Vlašić), uz Burićevu opasku da Hajduk nema uvjete, a Žuti, eto, istovremeno uživaju putujući skelom na trening, onda je bilo jasno zašto je Toplak na zidu svlačaonice zalijepio: Pobjeda!

Konačno, i teren, kojem je silno godila odgoda, jer je zaprešićki travnjak bio u najboljem stanju ovoga proljeća, išao je na ruku Toplakovom kombinatornom i brzom sustavu koji iznenađuje suparnike...

I jest, Inter je opreznom, ali jasnom taktikom protiv desetkovanog Hajduka tražio pobjedu, no dok je lijeva strana (pogotovo Ottochian!) bila izuzetno opasn,a toliko je na desnoj strani prilično curilo, što je stvaralo disbalans u žutoj kreaciji napada. Milić i Tudor stvarali su gadne probleme, u zidanju napada, ali potom i brzom defenzivnom preustroju, s kojim se Toplakova desna strana teško nosila. S obzirom da je Burić jučer prvi puta postavio ovakvu svoju momčad, prepunu neiskustva i manjak automatizma, činilo se da bi 'vrući' Žuti to mogli iskoristiti, no ipak, koliko god bili ofenzivno jalovi, toliko su Bijeli jučer pokazali mnoštvo kvalitete u obrambenim zadacima, pogotovo u sredini, gdje su se Mazalović i Mlinar teško borili za kvalitetnu loptu prema naprijed, ili stvaranju igrača viška. Juranović i Bencun tu su napravili velik posao. Upravo stoga, jučer slabiji no inače Puljić, te nevidljivi Nestorovski, jednostavno nisu mogli doći do izražaja. Štoviše, napadački je, dakle postojao tek Ottochian, koji je u prvome dijelu potpuno nadigrao Velazqueza, ali je i on s vremenom padao...

Bijeli su, pak, ponovno, višom silom, predstavili niz mladih igrača, čije je umijeće prvenstveno predstavio Frane Vojković, koji ima i viziju, i loptu, iznudio je i isključenje, a u budućnosti bi se zaista mogao razviti u kvalitetnog igrača. No sve je to bilo prejalovo kako bi stvorilo prilike za kojima je ova utakmica vapila. Prevedeno, tek dvije prave prilike na utakmici sigurno nisu nosile željenu atrakciju, ali je s druge strane pobijedila pragmatičnost oba takmaca. Jasno je da je Toplak, pogotovo nakon isključenja Mazalovića u 72. minuti, želio održati pozitivni proljetni učinak, dok je Burić, ipak, naletio na pretvrdu i preuigranu momčad u odnosu na jesen, pa bi trijumf u Zaprešiću nakon jučerašnje partije definitivno bilo pretendeciozno tražiti. Zadnjih dvadeset minuta onemoćalog stihijskog pritiska teško je moglo donijeti pobjedu. Jasno je da nije imao igrača, a da ovi na terenu trebaju vremena, jer ovo nije razina kojoj bi Hajduk u budućnosti morao težiti.

Ovih ništa-ništa na semaforu točno odaje taktičku bitku na terenu, ali i jasno odražava prilike za pogodak kojih, faktički, nije bilo...

PRIJENOS UŽIVO

90+4' - Završila je utakmica u Zaprešiću.

90+2' - Požutio je Bencun zbog opasne igre kopačkom na glavu suparnika.

90' - Sjajna prilika za Hajduk. Pucao je Velazquez iz velike gužve, lopta je nekoga pogodila, ali ju je Čović uspio zaustaviti.

86' - Utakmica je ušla u posljednjih pet minuta. Hajduk napada, a Inter se sjajno brani s igračem manje.

84' - Mastelić je sada jako lijepo poklopio loptu i tukao iz daljine, a lopta je nakon intervencije Čovića očešala vratnicu Interovog gola.

82' - Burić je u igru uveo Prskala umjesto Vojkovića.

79' - Pokušao je sada Velazquez glavom nakon ubacivanja iz kornera, ali udarac odlazi preko gola.

72' - Drugi žuti karton zaslužio je Mazalović zbog povlačenja Vojkovića. Inter će posljednjih dvadesetak minuta igrati s desetoricom. Uslijedio je slobodan udarac Bencuna s nekih 20 metara i obrana Čovića.

66' - Tudor je sada pao u kaznenom prostoru Intera nakon kontakta s Bočkajom, ali nema jedanaesterca.

63' - Prva izmjena kod Hajduka. Maloku je zamijenio Mujana.

55' - Pucao je sada Milić iz slobodnog udarca, ali Čović brani bez problema.

54' - Kao i u prvom poluvremenu, Inter je ambiciozniji i opasniji na startu drugom dijela.

49' - Opasna igra Blaževića koji je pokosio Bencuna i zaradio žuti karton. Već u nastavku akcije žuti karton zaslužio je i Mastelić.

46' - Počela je igra u drugom dijelu. Odmah na početku požutio je Nižić.

45' - Završilo je prvo poluvrijeme.

45' - Najbolja prilika za Inter u zadnjoj minuti prvog dijela. Komorski je ostao sam ispred Hajdukovog gola, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

43' - Sada smo vidjeli najbolji potez na utakmici. Sjajno je po lijevoj strani između dvojice prošao Ottochian, ubacio u sredinu, ali tamo nije našao nijednog od svojih suigrača.

39' - Utakmica ulazi u završnicu prvog dijela. Golova i dalje nema, a Hajduk je u ovim trenucima nešto opasniji.

32' - Vidjeli smo sada veliku priliku za Hajduk nakon gužve u šesnaestercu Intera. Pucao je Tudor iskosa s desne strane iz velike blizine, ali Čović sigurno brani.

31' - Prvi žuti karton na susretu. Opomenut je Mazalović.

30' - Hajduk je u posljednjih nekoliko minuta uspio pritisnuti domaćina i više se sada igra na polovici Intera.

25' - Prilika za Hajduk iz slobodnog udarca. Ubacio je Milić u sredinu, ali Interova obrana sve je raščistila.

18' - Pucao je sada Puljić iz daljine, ali Kalinić sigurno brani.

17' - Gledatelji u Zaprešiću i dalje čekaju na izrađenu priliku. Zasad najbolji pokušaj ostaje onaj Mujanov iz sedme minute.

11' - Valja reći kako se utakmica igra na teškom travnjaku koji djeluje vrlo loše već u ranoj fazi susreta.

7' - Prva prava prilika na utakmici i to za Hajduk. Pucao je Mujan ljevicom nakon pete Tudora s nekih 14 metara, ali lopta ide preko gola.

5' - U prvih pet minuta gledamo borbenu utakmicu, bez pravih prilika. Inter ima inicijativu. Sada je udarac iz daljine okušao Bočkaj.

2' - Prva poluprilika na utakmici i to za domaći Inter. Pucao je Ottochian, ali Kalinić lakoćom brani.

1' - Započela je utakmica u Zaprešiću pred nekih 1000 gledatelja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 13:35