VOJKO BASIC/CROPIX
NOVO IME NA KLUPI

Hajduk bi uskoro mogao dobiti novog trenera! Nikoličius odabrao prvi pick na draftu, traju pregovori

Neslužbeno se doznaje da i Nikoličius privodi kraju pronalaženje Primorčevog nasljednika
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. siječanj 2021. 08:03

Drugu i posljednju pripremnu utakmicu pred nastavak prvenstva Hajduk protiv Croatije iz Zmijavaca ipak neće odigrati u Postirama, na igralištu Podježice, nego u Splitu na svom stadionu u Poljudu. Takva je odluka donesena uvidom u razrovani teren ljubaznih domaćina na Braču nakon susreta sa Solinom (3:2), stvarno nema smisla potpuno ga uništiti.

Bijeli su tamo trenirali od 7. siječnja, a vremenski uvjeti su odmogli u očuvanju terena. U kakvom je trenutno stanju, igranje na njemu moglo bi samo stvoriti dodatne probleme, uzrokovati ozljede igrača, a to baš nitko ne želi. Stoga je odluka logična i racionalna, Hajdukov trener Boro Primorac i njegova momčad će posljednji trening u Postirama odraditi u petak ujutro i potom se u popodnevnim satima vratiti u Split.

Utakmica protiv jakog drugoligaša iz Zmijavaca igrat će se u 14 sati u subotu na Poljudu i bit će bez gledatelja, za razliku od ogleda sa Solinjanima kad je, po slobodnoj procjeni, uokolo igrališta bilo oko 400 ljudi.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

- Nemamo nikakvih zamjerki, dapače, izuzetno smo zahvalni na svemu što nam je omogućeno u Postirima, ali htjeli smo biti i fer prema našim domaćinima - prenio je klupski stav Božo Pavković.
Danas, inače, istječe rok “od sedam do deset dana”, koji je sportski direktor Mindaugas Nikoličius spomenuo na konferenciji za medije u prošli ponedjeljak, a vezano za ime trenera. Ostaje li Boro Primorac ili je Litavac pronašao stručnjaka kapaciteta kakvog želi predsjednik Lukša Jakobušić? O tome Primorac nije htio govoriti, on je posvećen pripremi “sljedećeg treninga, pa utakmice s Croatijom i one sa Šibenikom na otvaranju drugog dijela prvenstva”. Prema neslužbenim kanalima, jer Poljud je sasvim solidno utvrđen da nikakvih naznaka vijesti nema, Nikoličius je odabrao prvi pick na draftu, no još uvijek se pregovara.

Sa Šibenikom se igra 22. siječnja, dakle, nije nemoguće da na Šubićevcu uzde od Primorca preuzme netko drugi.
Od servisnih informacija izdvajamo da je Hajduk poslao Michelea Šegu na posudbu u Dugopolje, taj je napadač prvi dio sezone bio u slovenskom Bravu, a sada bi trebao pomoći ambicioznom drugoligašu u pohodu na prvu ligu. Iz Dugopolja se vratio Tin Jurica, dok su Bijeli raskinuli ugovore s Ivanom Giljanovićem i Azerom Omeragićem.

Inače, Naš Hajduk je objavio da je broj članova Hajduka već premašio brojku od 5000, točnije ima ih 5199 zaključno s utorkom. Kako se u posljednja dva tjedna nije previše radilo na animaciji navijača za učlanjenjem, tako su ovi brojevi doista iznenađenje i bude nadu da bi se mogla nadmašiti rekordna 2016. godina kad je članova bilo 43.373.

12. siječnja Hajduk je igrao svoju prvu pripremnu utakmicu i pobijedio Solin 3:2
16. siječnja Hajduk na Poljudu igra drugu pripremnu utakmicu s Croatijom Zmijavci

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:59