Tom Dubravec/ CROPIX
BEZ MILOSTI

HAJDUK DOBIO NAJTEŽU KAZNU U POVIJESTI HNL-A Disciplinski sudac odredio drastične sankcije splitskom klubu zbog divljanja huligana tijekom derbija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2018. 14:32

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmice 9. kola HT Prve lige.

HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo.

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona.

Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Isključeni igrači Vedran Dalić (Inter-Z.) i Erhun Obanor (Rudeš) kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te po 3.000 kuna novčane kazne (isključeni zbog dva žuta kartona).

Valja istaknuti kako je Hajduk u HNL-u do ove odluke najviše igrao dvije utakmice bez gledatelja i to u dva navrata. Prvi put 2014. zbog nereda na Jadranskom derbiju s Rijekom, te u ožujku 2017., također protiv Rijeke, ali na Poljudu.

Tada su Bijeli uz zatvaranje stadiona morali platiti i 80 tisuća kuna kazne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:56