Daniel Mihailescu/EuroFootball/Getty Images
ISPADAJU OČI

HAJDUK DOVODI CIJELU JEDNU NOVU MOMČAD? Imena su: Andy, Toto, Andre, Mihai, Milen...

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 05. lipanj 2016. 20:38

Andy Little, za Big Hajduk?! Može se i tako reći. Šestoricu, sedmoricu novih igrača, pojačanja zaziva novi trener Hajduka Marijan Pušnik, da popuni sve linije, a navodno je popis onih koji se promatraju, što na videu, što prikupljanjem informacija (a zacijelo i uživo skautiranjem) – dugačak.

Imena su: Andy, Toto, Andre, Mihai, Milen... Ima ih i za tri momčadi! I to nije lagan posao. Little, pa Toto Tamuz, Andre Santos, onda Mihai Radut, Thibaut van Acker, Milen Gamakov... Kandidati su za dres Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Baš kao što nam lani u ova doba nisu puno značila imena Ohandza (doduše, on je igrao u Drugoj HNL), ili Jefferson, pa Velazquez itd. Jasno je da u sadašnjem profilu potrage jesu četiri naglaska: 1. napadač prije svega, možda i dva! 2. vezni, all-round, tzv. “osmica”, nešto a la Caktaš; 3. stoper, obavezno! 4. lijevi branič, čim se dogodi da se Hrvoje Milić proda.

Vrijeme curi

Otkako se struka prvi put sastala na zajedničkom poslu, Marijan Pušnik, Mario Branco i Saša Bjelanović (plus predsjednik Ivan Kos), a spojili su se prije neki dan kad je bilo predstavljanje u Bijelom salonu, počele su završne pripreme za novu sezonu. Nema puno vremena.

Zanimljivo je da su popise ponuđenih igrača do samo dva dana prije toga češljali zajedno s Damirom Burićem, Ivan Kos i Saša Bjelanović, no bilo je u zraku otprije kako pozicija sada već bivšeg trenera Burića nimalo nije konsolidirana. Na stranu što je još i Goran Vučević imao sve – posloženo, međutim ne mislimo da se sada Hajduk imalo kreće u Vučevićevu smjeru, bez obzira što je Saša Bjelanović na neki način Vučevićev “izum”.

Bjelanović je dalje krenuo samostalno, a sad mu Pušnik i Branco daje glavne koordinate. Zanimljiva je i izjava Pušnika kako je ušao u organiziran klub, sa skautskom službom, što je na svoj način satisfakcija prethodnicima, prije svega Vučeviću. Okomito, u napad!

Naravno, imat će svojih ideja, potrage za profilima igrača kakve on voli, nije za tiki-taku, nego za okomitost i brz napada, pa je to profil igrača koje preferira. A na sceni su razni pomagači koji nude “robu”, pa sad treba odvagati. U ovu rubriku ne ulazi Senijad Ibričić za kojeg smo već ustvrdili kako je na popisu želja svojom karizmom i otprije odrađenim poslom u Hajduku, iz doba plasmana u Euroligu 2010. godine.

Po svemu bi se već u ponedjeljak trebalo obaviti završne dogovore s Ibrom koji su već kao takvi – objelodanjeni. A danas donosimo neka zanimljiva imena što se nalaze u fasciklama skauta “bijelih” i što ih prije svega trener Pušnik treba odvagnuti...

Andy Little (27) Navodno je Pušnik zaintrigran s videom koji prikazuje napadača iz Sjeverne Irske, a kojeg smo notirali već kako je ponuđen Hajduku. Napadač je zanimljiv, ali ga u Poljudu ne bi uzeli naprečac, na neviđeno. Navodno će mu ponuditi da dođe na probu nekoliko dana, Pušnik bi ga “opipao”, nakon igre za Preston North End.

Toto Tamuz (28) Napadač je poznat, samo što je u zadnje vrijeme bez kluba, a kao Nigerijac priklonio se igranju za reprezentaciju Izraela gdje je dugo igrao i boravio. Zadnji klub je rumunjski Petrolul Ploiesti, bitno je da za njega ne treba platiti odštetu.

Andre Santos (27) Portugalac je krenuo iz Sportinga, dodirnuo Deportivo, sad je u Metzu koji je bio u drugoj ligi Francuske, a oslobodio bi se druge godine ugovora. Nemojte ga miješati s brazilskim istoimenim igračem, ovo je Andre Filipe Bernardes Santos. Vezni koji igra, kako se to sad kaže “box to box”.

Mihai Radut (26) Rođen u Slatini, ali u Rumunjskoj. Igra za Pandurii kao vezni igrač i mogao bi pomoći Hajduku da mu vezni red očvrsne, bude iskusniji. Zanimljivo je da je još kao junior iz Cluja otišao u lisabonski Sporting, ali se vratio igrati u domovinu.

Thibaut Van Acker (24) Belgijac, kapetan u ekipi Cercle Brugge, još jedan kandidat za vezni red. Počeo je u jačem, Club Bruggeu, bio je mladi reprezentativac Belgije, potom je posljednje tri godine bacio sidro u lokalnome rivalu Cercleu. Istječe mu ugovor.

Milen Gamakov (22) Bugar, još jedan vezni kojemu istječe ugovor, član Boteva iz Plovdiva, visok čak 189 centimetara što je upečatljivo za veznog “box to box”. Član mlade reprezentacije Bugarske, putokaz za razmišljanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 22:24