Papadopoulos najviši u skoku
 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
RADOVI NA TERENU I IZVAN

Hajduk dovodi igrača za kojeg je i Dinamo pokazao interes!? Traži se pojačanje na ključnoj poziciji

Jučer započeli radovi na stadionu splitskoga kluba, a u kancelarijama se slaže roster za novu sezonu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. svibanj 2021. 08:08

Hajdukovici su od prošle subote na odmoru, preciznije rečeno, oni igrači koji nemaju obveza u reprezentacijama svojih država. Odmor će potrajati najdalje do 15. lipnja, kada će se momčad okupiti na Poljudu. Slijedi potom sedam početnih dana u Splitu i nakon toga se planiraju dvotjedne pripreme u Sloveniji. Nova sezona HNL-a počinje 17./18. srpnja, a pet dana kasnije Bijeli startaju s kvalifikacijama u Konferencijskoj ligi.

Naravno, na Poljudu se intenzivno radi na formiranju momčadi za sljedeću sezonu, a ime koje se sve češće spominje je ono Kyriakosa Papadopoulosa, 29-godišnjeg stopera Lokomotive. Papadopoulos se u listopadu prošle godine priključio Lokomotivi, odigrao 24 utakmice za zagrebačkog prvoligaša, a prema Transfermarktu ugovor s Lokosima ima do kraja kalendarske godine. Ne ulazeći u uvjete mogućeg transfera, možemo tek konstatirati da je borbeni duh grčkog stopera u kombinaciji s bundesligaškim iskustvom potencijal i za klubove većih ambicija nego li je to momčad sa Kajzerice, o čemu svjedoči i interes Dinama. Prije Papadopoulosa navodio se i Nižić kao moguća opcija, ali taj posao očito nije izgledan ovog ljeta.

image
Kyriakos Papadopoulos
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Papadopoulos i Nižić su otvorili popis, sigurno će biti još imena na listi zanimljivh igrača, ali ono što je nedvojbeno jest činjenica da Hajduku treba kvalitetno pojačanje na stoperskoj poziciji. Vušković je u prodajnom izlogu, za Mujakića nema naznake ostanka i Bijeli trenutno imaju dva stopera iz ove sezone, Dimitrova i Simića. Jasno, ima potencijala iz bivše druge ekipe i juniora, ali trebat će iskustva za borbu na tri kolosijeka.

U međuvremenu, na glavnom terenu Poljuda i službeno su započeli radovi na uklanjanju starog travnjaka iz 2014. godine, te pripremne radnje za postavljanje hibridnog travnjaka najnovije generacije. Radovi će se odvijati u dvije faze, nakon uklanjanja postojećeg, slijedi postavljanje novog travnjaka, te zatim razdoblje dok se novi travnjak ne primi za podlogu. Predviđeno trajanje radova je otprilike 40 dana, što znači da ćemo novi Poljud vidjeti početkom srpnja.

- Sukladno planu, započeli smo s našim dijelom posla koji se odnosi na uklanjanje i pripremu podloge za postavljanje hibridnog travnjaka. Mislim da nije potrebno isticati važnost ovog infrastrukturnog projekta te činjenicu da će Hajduk napokon dobiti travnjak kakav zaslužuje. Očekujemo da će prva faza, uklanjanja i pripreme podloge, koju izvodi tvrtka Jadro, završiti do 4. lipnja, a nakon toga započinje postavljanja hibrida najnovije generacije na kojem će prva momčad zaigrati na početku sljedeće sezone - istaknuo je član Uprave HNK Hajduk Ivan Matana.

Podsjetimo, HNK Hajduk i HNS potpisali su ugovor o ugradnji hibridnog travnjaka, a Grad Split je kako vlasnik stadiona Hajduku dao suglasnost za izmjenu travnjaka. Početku radova na Poljudu nazočio je i izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

- Zahvaljujem se prije svega predsjedniku Lukši Jakobušiću i njegovim suradnicima na prijemu, drago mi je da su i službeno započeli radovi uklanjanja postojećeg travnjaka na glavnom terenu stadiona Poljud, te su započete pripremne radnje za polaganje novog, hibridnog travnjaka. Duboko se nadam da će promjena travnjaka biti završena u zadanim rokovima te da će novi travnjak spreman dočekati početak sezone i kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska - Slovenija koja se igra na Poljudu 7. rujna - kazao je Marijan Kustić.

Dogovor oko postavljanja novog travnjaka Hajduk i HNS usuglasili su još u prosincu prošle godine, a vrijednost radova koje financira krovna nacionalna nogometna organizacija procjenjuje se na 4,5 milijuna kuna. U svakom slučaju, Hajduk će Europu i novo izdanje HNL-a dočekati s novim, hibridnim travnjakom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 16:02