Emir Sahiti u dresu Hajduka
 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
SLIJEDI NEIZVJESNO RAZDOBLJE

Hajduk ga je otpisao pa je Bijele zavio u crno! Žele ga na Poljudu, ali stižu i ozbiljne europske ponude

Ugovorom je vezan za Hajduk koji odlučuje o njegovoj karijeri, ali mogu ga vrlo brzo izgubiti.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. ožujak 2021. 15:23

Emir Sahiti (22) odigrao je za Šibenik u Puli još jednu odličnu utakmicu, koju je okrunio s lijepim golom, već sedmim u sezoni. Zanimljivo, ovo mu je bio prvi gol koji je postigao, a da Šibenik nije osvojio barem bod. Prethodnih šest golova Šibenčanima je izravno donijelo 13 spasonosnih bodova u utrci za ostanak. A mladi krilni napadač zabijao ih je Rijeci (dva), Lokomotivi (dva), Dinamu i Hajduku.

Sahiti je ljetos stigao u Šibenik na mala vrata, kao igrač koji u Hajduku nije dočekao priliku. Ustvari, dobio je jednu, ali minimalnu, još prije dvije godine kad je trener bio Siniša Oreščanin. Četiri ulaska s klupe, ukupno 105 minuta. Ostao je bez učinka i Oreščanin ga više nije vidio, kao ni kompletna struka u Hajduku. Odigrao je Sahiti nakon toga još ponešto utakmica za Hajduk II u Drugoj ligi, ali i tamo bez nekih zapaženih rola. Dapače, i trener Despotović dignuo je od Sahitija ruke preselivši ga na klupu. Dolazak u Šibenik doslovno mu je bila posljednja šansa...

Ni na Šubićevcu stvari u startu nisu izgledale najbolje. U prvih sedam utakmica ostao je bez gola ili asistencije, pet je puta bio zamijenjen, a Šibenik je osvojio tek četiri boda i izgledao je kao siguran kandidat za ispadanje.

Međutim, uslijedilo je gostovanje na Poljudu. Vratio se Sahiti na stadion na koji je prvi put zakoračio u ljeti 2018., stigavši kao talentirani napadač Rabotničkog. I onda se u 34. minuti dogodila eksplozija. Sahiti je zabio gol, a proslavio ga je kao da igra finale Lige prvaka. Što su mu neki navijači Hajduka zamjerili, ne shvaćajući da je mladi Albanac tri godine sanjao gol na Poljudu.

Napokon, bio je to gol koji je sve promijenio, barem kad je Sahitijeva karijera u pitanju. Nedokazani i uvijek osporavani talent preko noći je sazrio te izrastao u igrača kojeg mnogi klubovi žele u svojim redovima. Brz, okomit, odličnog driblinga, odličnog smisla za igru, te sjajne realizacije. Sahiti je izrastao u igrača koji bi i u Hajduku radio razliku...

Sahiti još uvijek ima i važeći ugovor sa Splićanima, koji su ga već kontaktirali najavivši mu da ga vide kao važnog igrača za sljedeću sezonu. Međutim, javili su se još neki klubovi...

- Istina je, Sahiti je igrama privukao pozornost nekoliko ozbiljnih klubova iz inozemstva. Svi su oni vidjeli što je pokazao u Šibeniku, a i svjesni su da je riječ o karakterno sjajnom dečku koji ne odustaje i onda kad se situacija čini bezizlaznom. Mi smo u našoj agenciji ponosni što smo ga kao igrača prepoznali još dok je u Hajduku bio daleko od bilo kakvog statusa - kazao nam je Sahitijev menadžer Adrian Aliaj, vlasnik i osnivač agencije Soccer11.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Na potezu je Hajduk, koji odlučuje o Sahitijevoj sudbini, ali s jednim hendikepom. Sjajni Albanac - koji još nije odlučio hoće li igrati za Kosovo ili Albaniju - na ljeto ulazi u posljednju godinu ugovora. Što znači da već u siječnju može potpisati za bilo koga i to bez da Hajduk dobije ikakvu odštetu.

- Nismo po tom planu još napravili ozbiljan razgovor. Sahiti je trenutačno maksimalno koncentriran na Šibenik i jedini mu je prioritet pomoći Šibeniku da ostane u ligi. O planovima za sljedeću sezonu razgovarat ćemo tek nakon što ova završi - poručio je Aliaj.

Linker
12. ožujak 2021 18:22