Vladimir Dugandžić/CROPIX
BALAKOV O DOJMOVIMA

'Hajduk i Dinamo mogu igrati u Bundesligi. Nema tu laskanja, dobro sam upoznao HNL'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. travanj 2012. 15:00

Krasimir Balakov u nedjelju se vratio u Split. Nije prvotravanjski vic, nego gola istina. Direktno iz Frankfurta na splitsku rivu.

- Neće vam vjerovati sve što napišete, mislit će ljudi da ste se šalili - nasmijao se Balakov.

Trener Kaiserslauterna vratio se u Split da bi sredio papire za međudržavni prijelaz.

S novinarima se susreo u hotelu Radisson gdje je živio proteklih devet mjeseci. Do sredine ožujka kada je preselio u neizvjesnost Vražjeg kotla preuzevši klupu Kaiserslauterna, kluba kojeg samo teorija dijeli od Druge lige.

- U subotu nam je posljednja šansa. Hoffenheim na našem travnjaku moramo dobiti da bismo produžili nadu u opstanak. Osam bodova bježi nam mjesto za razigravanje. Teoretske šanse postoje i pokušat ćemo iskoristiti sve što nam teorija pruža.

Ispričao je Balakov kako reagiraju navijači nakon niza neuspješnih pokušaja u potrazi za pobjedom?

- Nikome nije drago gubiti. Prošle subote smo izgubili od HSV-a, jednom su nam pošteno zapucali. Puno smo prošli tjedan radili na ofenzivi, ali nedostajalo nam je i malo sreće. Međutim, navijači su realisti. Znaju kakva je situacija.

Realisti u Njemačkoj, ali ne i u Splitu. Svjestan je Balakov što je izgubio, a što dobio odlaskom iz Splita u Bundesligu.

- Uvijek kažem, Hajduk je za mene najuspješnija epizoda u trenerskoj karijeri. Velika je razlika između Kaiserslauterna i Hajduka. U Hajduku je naglašena emocija. Posebna emocija koja se rijetko susreće. Fali mi i more. Split je zaista predivan grad za život...

Nije želio usporediti vrijednost Hajduka i Kaiserslauterna, ali je spremno poručio:

- Hajduk i Dinamo mogu igrati u Bundesligi. Nema tu laskanja, dobro sam upoznao hrvatsku ligu. Velika je razlika između HNL-a i Bundeslige. U Njemačkoj nitko ne pita za novce. Samo se misli na nogomet, na odnos prema poslu. Koncentracija nije na novcu.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:33