Nije išlo protiv Croatije
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
TEŠKO NA POLJUDU

Hajduk iz penala do boda protiv Croatije iz Zmijavaca! Momčad Bore Primorca mučila se protiv drugoligaša

Neće Hajduk baš imati previše vremena za uštimavanje, jer već u petak slijedi nastavak HNL-a
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. siječanj 2021. 16:17

S mršavih 1:1 protiv Croatije iz Zmijavaca, Hajduk je odradio drugi i posljednji test uoči nastavka prvenstva, gostovanja u petak na Šubićevcu kontra Šibenika. Već i sam rezultat s Poljuda sugerira da Bijeli nisu oduševili, igra se poklopila s ovih 1:1, jer statistika će prevariti. Hajduk jest imao 26 udaraca i 14 ih je išlo u okvir gola, posjed lopte je bio 68 posto, ali doista se malo toga moglo za vidjeti.

Na prohladnom vremenu, pod naletima bure i samo četiri stupnja u zraku, očekivalo se da bi igrači Bore Primorca mogli letjeti po terenu, ali u 16. minuti su odletjeli u prazno. Drugoligaš iz Imotske krajine im je složio kontru, najljepšu akciju na utakmici, gdje je Tomislav Mrkonjić u situaciji 4 na 2 pravovremeno poslužen i sam pred Kalinićem je golgeterski reagirao. Desetka Croatije je nonšalantno i ubojito prebacila Hajdukovu jedinicu za 0:1.

Prije toga je Brnićev pokušaj lobom vratar Tomić izvadio ispod grede, a u 24. minuti je Umut Nayir reagirao kao početnik, nespretno kad mu je Atanasov gurnuo loptu na pladnju za izjednačenje. Turčin je jedva šutnuo loptu iz peterca i stoper Croatije uspio je izbaciti u korner. Nakon toga će Kalinić spasiti u novom dvoboju s Mrkonjićem, koji je opet osvanuo sam ispred njega, ali ga s pet metara nije uspio prevariti. Bilo je to vrlo sadržajno prvo poluvrijeme, Hajduk je nastojao agresivnim izlaskom spriječiti Croatiju u razvijanju igre, no kad bi gosti probili obruč, nastala bi panika na drugoj strani. Ne, Croatia nije mutava, daleko od toga. Itekako znaju igrati, osjetio je Hajduk.

image
Da Silva Jairo i Ante Vrljičak
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Trener Primorac nije u drugom poluvremenu poslao novih jedanaest igrača na teren, promijenio je četvoricu, pa naknadno ubacio još trojicu i na kraju juniora Ljubičića kad se ozlijedio Jradi. Do izjednačenja su došli s 11 metara, bio je to čisti poklon gostiju, bezvezna ruka u bezazlenoj situaciji, a Diamantakos je precizno pogodio u donji desni kut Tomića. Kako je Croatiji ovo bio tek šesti dan od početka priprema, tako je trener Vik Lalić do sredine drugog dijela promijenio sve na terenu, samo kako bi održao ritam. Hajduk je stiskao, šutirao, do kraja je to bila gomila udaraca, ali doista nije oduševio. Croatia je, pak, mogla zabiti drugi gol u dva navrata. Džaja je nakon kornera u 74. minuti šutirajući glavom pogodio gredu, a u 86. je Soldić sa 16 metara lijevom nogom umalo promašio okvir vratiju.

Utakmicu su kod Hajduka zbog lakših ozljeda propustili Nejašmić, Kreković i Biuk, petorica (Ljubić, Posavec, Dimitrov, Vušković i Todorović) nisu ulazila u igru.

- Djelovali smo umorno, teške su bile noge nakon dva tjedna s puno rada – rekao je Boro Primorac. – U drugom poluvremenu smo igrali malo bolje, bilo je prilika za pobjedu, ali i Croatia je dobra, makar su tek počeli s treninzima. Vjerujem da smo fizički spremni za nastavak prvenstva i da će protiv Šibenika biti drugačiji mentalitet. Znam s kim ću početi tu utakmicu, bit će osvježenja u sastavu, jer moramo početi vjerovati našoj mladosti.

Spomenuo je Primorac mladog Ljubičića i njegovu reakciju po ulasku na igralište.

- Nama prvenstvo počinje tek 14. veljače, dolazi nam Hrvatski dragovoljac – rekao je Vik Lalić. – Moji igrači vole i hoće igrati, a što smo ovako dobri zaslužni su i moji prethodnici Karoglan i Režić. Ako se stvore bolji uvjeti, jednog dana pokušat ćemo se plasirati u prvu ligu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:26