Sn arhiva
BOJAN PRAŠNIKAR ZA SN

'Hajduk je opterećen dominacijom Dinama godinama nizao pogreške...'

'Hajduk je institucija, ne vjerujem da bi bilo koji stručnjak s prostora bivše zajedničke države odbio klub iz grada u kojemu svi žive za njega. Veliki je to izazov, a mene izazovi zanimaju'
Piše: Branko VekićObjavljeno: 13. svibanj 2011. 14:21

Nije prvi put da su dvojica najcjenjenijih slovenskih stručnjaka, Srečko Katanec i Bojan Prašnikar, potencijalni kandidati za trenera Hajduka. Pedesetosmogodišnji Prašnikar najtrofejniji je slovenski stručnjak, jedini kome je uspjelo neki slovenski klub uvesti u Ligu prvaka, biti tri puta izbornik najbolje slovenske vrste i voditi neki klub u Bundesligi. To su nedvojbeno referencije koje imaju težinu, uz sve ono što Prašnikar posjeduje bilo kao trener ili čovjek.

Iza zatvorenih vrata poljudskih odaja procurilo je da je među najozbiljnijim kandidatima za klupu Hajduka i njegovo ime. Pitamo ga je li bilo izravnog kontakta s nekim od Hajdukovih ljudi?

- Direktnog poziva, odnosno kontakta s ljudima iz Hajduka, nije bilo. S druge strane dobio sam informacije da sam navodno jedan od kandidata, što sam pročitao i u vašem listu.

Nešto se očito kuha po tom pitanju?

- Nije baš uputno govoriti na tu temu ako nema izravnog kontakta s onima koji odlučuju, jer u protivnom ispada da se sam namećeš i reklamiraš, a ja nisam od onih trenera koji bi sebe naguravali.

Nije prvi put da se spominje vaše ime kada je dolazilo do smjena na Poljudu?

- Nije. Ali da budem iskren, počašćen sam time da me uvrštavaju u krug kandidata, jer Hajduk je veliki klub s tradicijom, kakvu ima malo tko u svijetu nogometa. Takve odanosti klubu, koju imaju Dalmatinci, bilo gdje se nalaze, nema na ovom planetu. Gledao sam proslavu stogodišnjice, jednom riječju fascinantno.

Ukoliko bi zaista ponuda došla od predsjednika Maleša, zasigurno je ne biste odbili.

- Hajduk je institucija, ne vjerujem da bi bilo koji stručnjak s prostora bivše zajedničke države odbio klub iz grada u kojemu svi žive za njega. Veliki je to izazov, a mene izazovi zanimaju.

Kako Bojan Prašnikar vidi današnji Hajduk?

- Klub je posljednjih godina prolazio kroz turbulentna razdoblja, opterećen dominacijom Dinama u hrvatskom nogometu. Pratim događanja u Hrvatskoj, u kojoj redovito provodim godišnje odmore. U Hajduku su, u želji da sustignu Dinamo, činili pogreške u izboru igrača. Željelo se sve nešto na brzinu, ulagao se novac, ali kolegama trenerima nije bilo lako. Jer ozbiljan projekt traži vrijeme, i da se zna tko što radi, i za što odgovara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 05:13