Foto: Duje Klaric / CROPIX
NOVI DERBI

HAJDUK JE SKUPO PLATIO REMI NA MAKSIMIRU Pred Bijelima je sada još teži zadatak, trener Burić povlači potez koji je najavljivao još Igor Tudor!?

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 25. studeni 2019. 11:48

Poslije rezultatskog uspjeha u derbiju u Maksimiru, Hajduk čeka objektivno teži zadatak, a to je susret protiv Rijeke.

Prirodno je da se strahuje od zakona velikih brojeva jer su Splićani ostvarili osam uzastopnih pobjeda na Poljudu. No, to pitanje vjerojatnosti i nije toliko bitno koliko činjenica da trener Damir Burić još jednom mora improvizirati sa sastavom.

Problem je što su stoperi Ismajli i Simić zaradili i treći žuti karton, pa je glavno pitanje tko će uz Svatoka zaigrati u stoperskom paru. Vrlo je vjerojatno Bradarić, koji je ozlijeđen, ali se vjeruje da će ga zdravstvena služba osposobiti.

Uostalom, kada se Bradarić tek probijao do uloge prvotimca Hajduka, tadašnji trener Igor Tudor predviđao je da bi “Brada” na tom mjestu trebao napraviti veliku karijeru.

U međuvremenu se u Hajduku rješavaju bitna kadrovska pitanja, traže se pojačanja u struci, i za ulogu sportskog direktora i za poziciju šefa kompletne struke te u skautskoj službi.

Napokon je otpušten misteriozni Talijan Christian Arguri, kojega je tko zna po kojoj liniji angažirao bivši sportski direktor Bjelanović. Arguri je stigao 1. listopada na Poljud, najavljen je kao specijalist za otkrivanje talenata (hvalio se da je “otkrio” Petkovića!?), no nigdje se nije dulje zadržao.

I Sicilijanac je otišao, vjerojatno s popudbinom.

Hajduk raskinuo sa skautom Argurijem

Šef skauta Hajduka Christian Argurio očekivano je napustio Poljud, formalno mu je nedjelja upisana kao posljednji radni dan. Ali, Talijan je praktički s radom prestao nakon što je ostavku podnio Saša Bjelanović početkom ovoga mjeseca.

Argurija je Bjelanović doveo na Poljud, od 1. listopada ove godine bio je na čelu skautske službe kluba, ali angažman je prekinut u ranoj fazi, pa se zato rad Argurija neće i ocjenjivati, analizirati. U Hajduku je proveo tek 40-ak dana, gotovo da ni ne upiše u životopis da je radio u Splitu... (jr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 02:19