AFP
IGRAČ POD UGOVOROM

Hajduk ne želi kontaktirati s Šimunićem zbog Fife, čeka se odluka Hoffenheima

Bijeli moraju čekati, jer svaki kontakt sa Šimunićem bio bi kažnjiv od strane Međunarodne nogometne federacije (FIFA) budući da se radi o igraču pod ugovorom
Piše: Mario VelićObjavljeno: 14. travanj 2011. 19:12

U Hajduku na spomen Josipa Šimunića, koji je izrazio želju za dolaskom u Hajduk, samo sliježu ramenima. Bijeli su priznali interes, iskusni reprezentativni branič im je zanimljiv, nastranu to što se ne zna bi li Hajduk mogao zadovoljiti njegove apetite glede visine ugovora. No, jesu li stupili s njim u kontakt, te kada će se znati što konkretno, više od 'obostranih simpatija’ i dalje ne žele otkrivati.

Hajduk se ponaša oprezno. Iako ovaj slučaj podsjeća na onaj s Ivicom Križancem, kada je igrač po raskidu ugovora sa Zenitom proveo mjesec dana u Omišu prije nego su ga se u Hajduku sjetili nazvati, ipak ima i jednu činjenicu koja ih bitno razlikuje. Šimunić je, naime, vezan ugovorom.

Hajduk dakle mora s Hoffenheimom dogovoriti odštetu za Šimunića ili da on sam raskine ugovor s njemačkim klubom. Prva opcija je manje izgledna, u Hajduku, doznajemo, čekaju da se dogodi ovo drugo. I sam je Šimunić kazao kako najprije mora 'razriješiti situaciju na aktualnoj adresi’. Kada se to dogodi, Hajduk stupa na scenu. Prije niti ne može, jer svaki kontakt sa Šimunićem bio bi kažnjiv od strane Međunarodne nogometne federacije (FIFA) budući da se radi o igraču pod ugovorom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:32