Ronald Gorsic / CROPIX
BIJELI DJEČJI VRTIĆ

Hajduk nikad mlađi u Zagrebu: Igor Tudor je na Maksimir izveo čak 5 tinejdžera!

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 08. srpanj 2013. 22:04

Igor Tudor se u Superkupu odlučio na hrabar potez poslavši na teren vjerojatno najmlađu momčad u povijesti Bijelih. Trebalo bi dobro pregledati povijesne knjige i vidjeti jesu li Bijeli ikada u velikom derbiju zaigrali s momčadi s prosjekom od tek nešto više od 21 godinu te s petoricom igrača koji još nisu proslavili 20. rođendan. Da nije bilo BiH reprezentativca Avdije Vršajevića koji je sa 27 godina bio daleko najstariji prosjek godina prve momčad Bijelih bio bi još niži, no i ovako u svlačionici Hajduka britvice i brijaći aparati nisu prečesto rabljen proizvod.

Istrčali su Splićani u Maksimir s dvojicom igrača koji još godinu dana mogu igrati za juniore, Tonći Mujan još nije postao punoljetan, a Mario Pašalić je pravo glasa stekao u veljači. Trojica igrača tek su ove sezone zaključili juniorski staž, Antonio Milić, Jean Evrard Kouassi i Tomislav Kiš rođeni su 1994. godine, a već iza sebe imaju jednu seniorsku sezonu. Strijelcu u derbiju Miji Caktašu tek je 21, a dojam je da je na nogometnoj sceni već nekoliko sezona, dok Goran Jozinović, Lovre Kalinić iz generacije rođene 1990. godine za Hajdukove standarde već iskusni prvotimci.

Samo godinu stariji je Goran Milović, a Mislav Anđelković s navršenih 25 godina i iskustvom iz Istre 1961 već ulazi u konkurenciju za najiskusnijeg prvotimca Hajduka. Trojica koja su ušla s klupe, Sušić, Tomičić i Mikanović, u prosjeku imaju tek 20 godina i sasvim se uklapaju u sliku današnjeg Hajduka. Mladost, želja i motiv bit će snaga Hajduka u sezonama koje dolaze, iskustvo nije kategorija po kojoj će se analizirati momčad s Poljuda.

Linker
22. rujan 2024 23:32