PASCAL PAVANI/AFP
VELIKO POJAČANJE

Hajduk potvrdio: Vraća se Lovre Kalinić!; Sretni vratar: Jakobušić želi stvoriti jak i moćan klub...

Zahvalio bi se predsjedniku. Njegova želja za mojim povratkom zaista je bila velika, kaže Kalinić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. prosinac 2020. 16:04

Splićani su dobili prvo veliko pojačanje za proljeće, Lovre Kalinić ponovno je u Hajduku ! Već poslije Božićnih blagdana iz Birminghama se Kalinić vraća u Split, a početkom siječnja bit će na prozivci u Poljudu. Povratak u Hajduk realizirao je Kalinić kroz posudbu do lipnja 2021. s opcijom produljenja posudbe na još godinu dana.

- Koristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Jakobušiću koji je pokrenuo priču oko mog povratka. Njegova želja je zaista bila velika, s moje strane također, iako mi se na stolu nudilo nekoliko opcija iz Belgije. Mnogi će reći da je Hajduk trenutno rezultatski loš, ali Hajduk je unatoč tome ogroman klub. Mene je posebno zaintrigirala priča i projekt predsjednika koji želi stvoriti jak i moćan klub. Od prvog razgovora sam osjetio pozitivu zbog čega nisam puno dvojio. Radujem se i sretan sam zbog povratka jedva se čekam priključiti momčadi. Trebamo svi zajedno zapeti i početi raditi na velikim stvarima - istaknuo je Kalinić.

Ugovor sa Aston Villom ima Kalinić do ljeta 2023. godine, ali menadžer Dean Smith odavno je prestao gledati prema 30-godišnjem Solinjaninu kao opciji na vratima, stoga je jasno koji je razlog njegovoj posudbi na Poljud.

U protekle dvije godine koliko je Kalinić na Villa Parku, za Villanse je branio tek osam utakmica. Sedam u Championshipu i jednu u FA kupu. Sve nastupe skupio je u proljeće 2019., a od tada ima tek jedan nastup za drugu momčad Aston Ville. U međuvremenu je odradio jednu posudbu u Toulouseu, prošlogodišnjem francuskom prvoligašu. Četiri je utakmice stao na vratima Ljubičastih, a onda je došla korona, prekinuo se Le Championnat i pet mjeseci posudbe na papiru, u praksi se pretvorilo u dva mjeseca konkretnog nogometnog boravka u Francuskoj.

Kroz protekle dvije godine Villa je dovela čak tri nova vratara, prvo su kupili Toma Heatona, a kada je ovaj ozljedio koljeno, na posudbu je u siječnju ove godine angažiran iskusni Pepe Reina. Za aktualnu sezonu uzeo je Dean Smith i trećeg čuvara mreže, za 20 milijuna funti kupio je 28-godišnjeg Emiliana Martineza iz Arsenala. Zato je Kalinić ove sezone tek jednom sjeo na klupu i bilo je razvidno da u konkurenciji sa Steerom i Heatonom neće uskoro dobiti šansu. Uostalom, Nyland je već u listopadu uzeo papire i napustio Villa Park, jer Norvežanin je bio svjestan da u Villi neće braniti.

Pred nepune četiri godine, u siječnju 2016., imao je Kalinić već dogovoren transfer s Poljuda u Aston Villu vrijedan 7,5 milijuna erua. Nije prošao zbog radne dozvole. Ali, nije se obeshrabrio, Englesku je i dalje želio: - Uvijek sam želio braniti u Engleskoj - često je govorio Kalinić.

Godinu dana poslije, u siječnju 2017. prešao je s Poljuda u belgijski Gent. Dvije godine zaredom bio je najbolji belgijski vratar i ponovno se ukazala Aston Villa. U siječnju 2019. predstavljen je Kalinić kao novi vratar Ville, tada člana Championshipa.

- Odabrao sam Aston Villu jer su mi pokazali projekt za budućnost. Vrlo sam uzbuđen što ću dobiti priliku zaigrati za Villu, čekao sam je tri godine i sad sam je konačno dočekao. Kao prvo, tri godine sam stariji i iskusniji, a drugo, igrao sam na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom i to mi je bilo neprocjenjivo iskustvo. U najboljem sam stanju u karijeri i želim to što prije pokazati na terenu. Aston Villa je jedan od najvećih klubova u Engleskoj. Sad smo u Championshipu, ali uvjeren sam da možemo biti u vrhu ove lige, odnosno iduće sezone igrati u Premier ligi. Imamo dobru momčad i mislim da smo spremni za velike stvari - poručio je Kalinić prilikom predstavljanja.

Ali, očito mu Aston Villa nije bila suđena, jer nakon dvije godine provedene u klubu iz Birminghama, eto Kalinića natrag na Poljudu. Tijekom te dvije godine u Villansima izgubio je 'jedinicu' u reprezentaciji, za neke akcije ove godine nije ni pozivan među Vatrene, ali u posljednjoj, za utakmice sa Švedskom i Portugalom, bio je među kandidatima. Međutim, iza Kalinića je dugo razdoblje bez utakmice, od travnja 2019. ima tek četiri prvenstvene utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 19:58