Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo Max Tv 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: Torcida navijaci Hajduka.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
DINAMO - HAJDUK 3:1

Hajduk poveo pa stao: Dinamo preokretom do slavlja, Sammir zabio dva komada

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. rujan 2012. 19:46

Niti derbi ne može potaknuti ljude da se upute na stadion. Deset tisuća navijača na najvećem derbiju u Hrvata nije brojka koja nudi optimizam. Upravo suprotno... A tko bi rekao kako će na tim tribinama Maksimira biti više Torcide od BBB-a? Tko bi pomislio kako će kapetan Hajduka biti dijete Dinama, a da je strijelac za “modre” prošao je omladinsku školu “bilih”? Bizarnosti su to koje je donio derbi Dinama i Hajduka. Derbija u kojem je Dinamo slavio 3-1, a Alen Halilović upisao prve minute u «modrom dresu!

Skromna posjeta? Definitivno. A nije da nisu imali što za vidjeti. Dinamo je bio odličan. Osim te male dekoncentracije u uvodnim sekundama kada su primili pogodak, bila je to njihova večer.

Oni koji su zakasnili par minuta propustili su cijelu paletu događaja. Gol Mije Caktaša u 33. sekundi, obračun navijača na zapadnoj tribini te sitno koškanje na travnjaku.

Turbulentan početak potom je zamjenila aposlutna dominacija Čačićevih izabranika... Osim tog spomenutog pogotka Caktaša i slobodnog udarca Vukovića koji je prohujao tik iznad vratnice, od Hajduka nismo vidjeli puno sinoć na Maksimiru.

Sakrile su se Krstičevićeve bebe i prepustile igru Dinamu, a on je to iskoristio i kreirao preokret još u prvome djelu. Nekoliko pokušaja Ademija i jedna opasna lopta Tonela bila je uvertira u sjajnu završnicu.

Sammir je na derbiju dočekan zvižducima. Kao da se Brazilac mora opravdavati tribinama što je dobio poziv izbornika?! No, odgovorio je na najbolji mogući način; s dva gola od kojih je prvi stigao u u 37. minuti nakon ubačaja Rukavine. Bio je to prvi pogodak Sammira na derbijima u Maksimiru, a proslava je bila na razini. Dres je poletio visoko u zrak, a ruka na ušima bio je njegov odgovor tribinama.

Da Dinamo ode na odmor s vodstvom pobrinuo se Duje Čop. Na taj su način “modri” i kapitalizirali igračku nadmoć koju su pokazivali na terenu i malo odobrovoljili nenaklonjene tribine..

Nastavak je ponudio priliku da Fatos Beqiraj odvede utakmicu u mirne vode. Sjajni Mateo Kovačić servirao je reprezentativcu Crne Gore loptu kao na pladnju. Međutim, ona je prohujala pored vratnice... Malo zatim stigao je i prekid zbog bakljada koje su navijači Dinama pobacali u travnjak s istočne tribine.

Dinamo je riješio pitanje pobjednika u 78. minuti. Za procjenu duela Vide i Vršajevića u kaznenom prostoru Hajduka, sudac Svilokos je tražio pomoć od Premužaja. Nakon što je pomoćni kimnuo glavom, Sammir je stavio loptu na bijelu točku i drugim pogotkom zaključio veliku partiju u dresu Dinama.

Malo kasnije je izašao s travnjaka, a zvižduke je zamjenio aplauz. Alen Halilović sa 16 godina bi debitirao za Dinamo.

DINAMO - HAJDUK 3:1 (Sammir 37', 78' 11M, Čop 44'; Caktaš 1')



DINAMO: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Kovačić (od 75' Krstanović), Ademi, Rukavina, Sammir (od 83' Halilović), Čop, Beqiraj (od 70' Brozović).

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Stojanović (od 34' Jonjić), Radošević, Milić, Oremuš (od 89' Luštica), Bencun (od 58' Bašić), Caktaš, Vuković.

Kraj utakmice.

90+2. minuta - Halilović je bio u solo akciji, prebacio je Blaževića i lopta je išla u mrežu, ali se ubacio Krstanović i postigao pogodak, koji je poništen zbog zaleđa.

90. minuta - Igrat će se još 4 minute.

83. minuta - Sammir nakon dva postignuta izlazi iz igre, a u igru će mladi Alen Halilović.

78. minuta - GOOOL!!! Jedanaesterac za Dinamo, Sammir je pogodio.

75. minuta - Krstanović je zamijenio Kovačića.

74. minuta - Oremuš je srušio Ademija s leđa i zaradio žuti karton.

70. minuta - Beqiraj izlazi iz igre, na terenu je Brozović.

63. minuta - Šimunić je vukao za dres Vukovića, koji je pao u 16-ercu, ali sudac se nije oglasio.

58. minuta - U igru ulazi šesnaestogodišnji Josip Bašić.

51. minuta - Utakmica je na prekinuta dok se ne uklone bengalke s terena, koje su ubacili navijači Dinama s istočne tribine.

50. minuta - Beqiraj je mogao riješiti sve dvojbe oko pobjednika, ali nije iskoristio priliku jedan na jedan u kojoj se našao.

48. minuta - Hajduk je opet zaprijetio, ali je sve očistio Vida.

47. minuta - Hajduk je prvi zaprijetio, Caktaš je pucao iz daljine, ali ravno u Kelavu.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

44. minuta - GOOOL!!! Duje Čop je bez problema iskoristio poziciju jedan na jedan i pogodio za vodstvo Modrih.

37. minuta - GOOOL!!! Sammir je iz, prve vanjskom stranom kopačke, s pet metara matirao Blaževića.

34. minuta - Problemi u redovima Hajduka, zbog ozljede je morao izaći Stojanović, u igri je Jonjić.

33. minuta - Sammir je izveo korner, netko od Dinamovaca je loptu zahvatio glavom i poslao je ravno u ruke Blaževića.

31. minuta - Lopta je došla do Ademija na 20 metara ispred Blaževića, igrač Dinama je pucao ravno u ruke protivničkog golmana.

28. minuta - Čop je opet bio u izvrsnoj prilici, ali Blažević je za sada spreman na sve izazove Modrih.

22. minuta - Beqiraj je neprecizno pucao s vrha 16-erca.

19. minuta - Nije dugo trebalo, zaiskrilo je na terenu, ali je glavni sudac brzo prekinuo naguravanje Oremuša s igračima Dinama.

15. minuta - Blažević je spasio Hajduk. Ademi je prošao bijelu obranu i izbio sam ispred vratara Hajduka, ali nije uspio izjednačiti.

13. minuta - Sammir je izveo slobodan udarac s 20 metara, pogodio je živi zid.

12. minuta - Ademi se izborio za udarac, ali je obrana Hajduka to blokirala.

11. minuta - Opasno je bilo ispred Blaževića. Pivarić je centrirao, Čop uklizao i poslao loptu pokraj vratnice.

8. minuta - Slobodan udarac za Hajduk izveo je Vuković, odlično je pucao, Kelava je spasio.

1. minuta - GOOOL!!! Modra obrana je izigrana, Caktaš je sam ispred Kelave pogodio za vodstvo Hajduka.

Utakmica je počela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 21:54