JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
NOVO IME NA POLJUDU

Hajduk predstavio trenera, Jakobušić odlučan! ‘Nadam se da se više nikad nećemo boriti za 4. mjesto‘

Na Poljudu je i službeno predstavljen Jenas Gustafsson, novi trener HNK Hajduk
Piše: SNObjavljeno: 28. svibanj 2021. 14:16

Švedski nogometni stručnjak Jens Gustafsson novi je trener splitskog Hajduka s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je u petak splitski prvoligaš na svom službenom internetskom portalu.

Za 42-godišnjeg Gustafssona, bivšeg igrača Helsingborga, Bragea i Falkenberga, ovo će biti prvi inozemni trenerski angažman, nakon što je u posljednje četiri i pol godine bio glavni trener švedskog prvoligaša Norrkopinga.

Nedugo nakon objave velike vijesti, pred novinare su tako izašli predsjednik kluba Lukša Jakobušić, sportski direktor Mindaugas Nikoličius te novi trener.

Na početku je predsjednik Lukša Jakobušić zahvalio bivšem treneru Paolu Tramezzaniju i čestitao juniorima na osvojenom naslovu prvaka Hrvatske, te je najavio novog trenera.

"Tražili smo trenera koji će prije svega zaustaviti taj jedan pad. Zaustavili smo ga. Nije bilo dovoljno zaustaviti pad, već i stabilizirati ekipu. I u tome je uspio i na tome mu se zahvaljujem. Razišli smo se na kraju na gospodski, mogu reći gosparski način. Drago mi je da je to bilo sporazumno. Mi se ne bavimo populizmom i ne vučemo takve poteze", rekao je Jakobušić.

"Nadam se da se više nikad nećemo boriti za četvrto mjesto. Rekli smo da nam trebaju dva plasmana u Europi. Ciljevi? Želimo grupnu fazu europskih natjecanja i želimo se boriti za naslove. Naš cilj za sljedeću sezonu je dakle grupna faza Konferencijske lige. Potpuno smo svjesni da je moguće da ranije zapnemo. Što ćemo tada ako se dogodi? Još jače ćemo zapeti. "Jedinstvo nam je ključno. Možemo imati najboljeg trenera i sportskog direktora, ali ako nema jedinstva nema ničega. To je ključ i ono stvara atmosferu i rezultat", zaključio je Jakobušić.

image
JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix

"Jako sam sretan i ponosan da sam postao dio ove zemlje i kluba, grada Splita. Kada sam dobio ovu ponudu bilo mi ju je nemoguće odbiti. Čast mi je biti dio ovoga. Ponosan sam i ponizan. Želim učiniti da ljudi budu ponosni na Hajduk", prve su riječi novog trenera Hajduka na predstavljanju Jensa Gustafssona.

Hoćete li dati ostavku ako ne izborite plasman u skupine Konferencijske lige?

"Neću dati ostavku. Rekli smo da ću raditi još više i jače", sažeo je Jakobušić

Livaja i Kalinić?

"Razumijem da vas zanima, ali objavit ćemo kada ćemo nešto imati. Sada je fokus na treneru", rekao je Jakobušić.

Uvjet za ostanak trenera?

"Mi smo potpisali ugovor dva plus 1. Svi znamo za što se trener treba boriti", objasnio je sportski direktor Nikoličius.

"Moj je cilj ostati ovdje čim dulje. Ja ću dati sve od sebe da ostvarim rezultate, ali to nije na meni", objasnio je Gustaffson.

Kriteriji za novog trenera?

"Tražili smo iskrenog trenera sa znanjem. Prije svega kriterij je bio razvoj mladih igrača, a to je posao koji je u bivšem klubu obavio fantastično. I to nije samo moje mišljenje. Radni elan, momčadski duh i suradnja također su odigrali ulogu. Tražili smo i trenera koji je dugo ostao u nekom klubu. A on je itekako zadovoljio taj kriterij. Isto tako jedan od kriterija bilo je zna li se nositi s pritiskom. To su samo neki od kriterija", rekao je Nikoličius.

"Mislim da smo u ovim pet mjeseci pokazali stabilnost u upravljanju kluba. Naša je želja biti financijski održiv, razvijati mlade igrače, a opet imati naše stupove poput Kalinića i Livaje. Želimo imati miks svega. Jedne prodajemo, jedni dolaze. Imamo proces gdje se vidi neka nada. Tome se više veselimo nego ulasku u Europu. Želimo to sve pomiriti i nešto osvojiti. Kada nešto osvojimo lakše će nam vjerovati, bit će lakše raditi", odgovorio je Jakobušić na pitanje kako pomiriti financijsku stabilnost kluba i snagu igračkog kadra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 15:26