Duje Klarić/Cropix
PREGOVORI

Hajduk preotima Šimunića! Hrvatski reprezentativac na večeri u društvu Maleša i Ercega

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. svibanj 2011. 20:32

U Hajduku misle i rade ozbiljno, jer nakon dolaska Balakova na klupu prvi je zadatak pojačati momčad. Shodno tom cilju u četvrtak navečer sastali su se predsjednik Bijelih Hrvoje Maleš i hrvatski reprezentativac Joe Šimunić. Na tajnoj večeri, brižljivo skriveni od očiju javnosti za istim stolom su se našli Maleš, Šimunić, menadžer Tomislav Erceg te Šimunićev prijatelj i nekadašnji igrač Bijelih, Matejas Jozipović.

O čemu je kvartet razgovarao uz dalmatinske specijalitete, nije teško pretpostaviti. Maleš je postavio zadatak dovođenja kvalitetnog stopera kao jedan od prioriteta u formiranju momčadi za sljedeću sezonu. Ali, nije Šimunićeva zadaća samo zaustavljati protivničke napadače, jer popularnom Joeu na Poljudu namijenili su ulogu lidera momčadi. Zato je Malešov razgovor sa Šimunićem ključni posao u ovogodišnjem prijelaznom roku.

Hajduk je ove zime već bio u pregovorima s Križancem. Stoper, godinu dana mlađi (32), igrač s velikim međunarodnim iskustvom te jedinom razlikom što ima status bivšeg reprezentativca. Preskup je bio Križanac za Bijele u tom trenutku, s Poljuda je objašnjeno da je tražio 375.000 eura po sezoni u neto isplati. Tako je poručio tadašnji predsjednik Grbić. Križanca je Hajduku u zadnjem trenu preuzeo Split, a danas su Bijeli u puno jačoj konkurenciji za Šimunića. Nije tajna da je Dinamo zainteresiran, dapače, žestoko želi dovesti Šimunića. Ali, Hajduk je u ovom trenutku bliži angažmanu Joea. Ne zato što je predsjednik Maleš konkretno sjeo i razgovarao iznijevši svoje mogućnosti i želje, nego zato što je Šimunić privrženiji ideji Hajduka, a novac nije presudan. Da, upitat će se mnogi kako profesionalcu novac nije presudan, ali zato ćemo ponoviti što je Šimunić kazao prije mjesec dana.

- Ako odem iz Hoffenheima, novac neće biti presudan za izbor kluba u kojem ću nastaviti karijeru – kazao je Šimunić.

Hajduk je ozbiljno zagrizao za Šimunića, a kada Maleš nešto zacrta onda šuti i radi dok cilj ne ispuni. Način na koji je angažirao Balakova jasna je potvrda takve teze. Zato o Šimuniću nitko na Poljudu ni riječ ne kaže. Šutnja do realizacije najvećeg posla prijelaznog roka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 07:06