Split, 071110.Nogometna utakmica 14. kola HNL.Hajduk - Zagreb.Na slici: Senijad Ibricic i Anas Sharbini.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX
OPUŠTENI MODRI

Hajduk proigrao na krilima Anasa i Ibričića, Ivan Kelava spašavao Dinamovu pobjedu!

Nakon 14. kola HNL-a razlika između Dinama i Hajduka i dalje je četiri boda. Modri su na Maksimiru jedva slomili Zadar sa 1-0, dok je Hajduk bio bolji od Zagreba 4-1
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 07. studeni 2010. 16:41
HAJDUK - ZAGREB 4-1 (Trebotić 48, Sharbini 61, 88, Ibričić 73 /Krstanović 77)

Pobjeda 4-1 ovako na papiru izgleda rutinska, sigurna, uvjerljiva, ali utakmica se prelomila tek u drugom poluvremenu. Zagrebaši su se dobro držali u prvih 45 minuta, imali su i bolje šanse za gol, ali u nastavku kao da su nestali s travnjaka.

Hajduk je zaigrao i zagospodario terenom nakon gola Trebotića u 48. minuti. Mladi veznjaka je ušao s klupe za pričuve te je u tandemu sa Tomasovom ubrizgao dodatni impuls u igru Splićana. Splićani su sa tri gola u 25 minuta nokautirali društvo iz Kranjčevićeve.

Trebotić i Tomasov bili su igrači preokreta, a razigrali su se An.Sharbini i Ibričić. Ibro je ove večeri bio učinkovit dodavač, asistirao je za dva gola te je konačno i zabio u 73. minuti za 3-0. Anas je bio dvostruki strijelac a posebno je bio lijep njegov drugi gol, prava bomba sa 16 metara.

Hajduk je izgledao bolje, življe, angažiranije nego na zadnjim utakmicama. I u prvom dijelu Splićani su željeli, izgarali, grizli na terenu, igrali su i stvarali prigode, ali dugo im je trebalo da probiju mrežu Višića. Na trenutke je izgledalo kao da je odlaskom Špace Poklepovića Hajduka napustila i sreća. Opet je Danijel Subašić bio među najboljima od "bijelih" i to svjedoči da je Zagreb ove večeri imao svoje šanse. I to kakve, u prvom poluvremenu vidjeli smo pravu reviju prigoda ispred Subašića, ali Abdurahimi, Šovšić, Krstanović nisu znali zabiti gol. Sve što je išlo u okvir vratiju skidao je Subašić.

Nastavak je donio pravu rapsodiju u igri Hajduka i golijadu na radost malobrojnih navijača "bijelih". Inače, Vučević je za ovu utakmicu osvježio momčad tako što je na klupi ostavio Strinića, a odlučio se za Jozinovića. Nije iznenađenje, reprezentativac Strinić u zadnje vrijeme je skroz izvan forme.

Možda na njegovu koncentraciju utječu i stalne spekulacije o inozemnom angažmanu. Prije neki dan se spominjao interes Benfike, a sad se zavrtila priča o interesu talijanskih klubova. Menadžeri traže punomoć za prodaju Strinića u Serie A, a njega navodno vabe elitni klubovi Inter, Milan, Juventus...

HAJDUK: Subašić; Maloča, Vejić, J. Buljat (od 46. Tomasov), Jozinović; Oremuš, Brkljača, M. Ljubičić (od 46. Trebotić), Anas; Ibričić, Vukušić (od 89. Kukoč);

ZAGREB: Višić; Celjak, Jefthon, Tokić, Ivanković; James, Šovšić, Medić (od 63. Dedić), Abdurahimi (od 72. Oršulić); Novosel (od 65. Jurendić), Krstanović.

DINAMO - ZADAR 1-0 (Tomečak 10)

Rano poveli, do poluvremena pokušavali zabiti drugi, a potom prepustili inicijativu gostima i na koncu sretno i spretno došli do davno uknjižena tri boda. Tako bi se u jednoj rečenici moglo opisati novo mučenje Dinamovih nogometaša na svom terenu, no produljeno je razdoblje bez primljenog gola na 624 minute, dok pogotka iz igre u plavoj mreži nije bilo još od derbija 11. rujna...

Iako bez šestorice startera iz Bruggea, momčad Vahida Halilhodžića u prvom je poluvremenu ne samo igrala Viktoriju prema Ježini, nego je brzim protokom lopte mamila pljesak više od 6.000 gledatelja, koji su zahvaljujući slobodnom ulazu i 20 Celzija u studenome odlučili nedjeljno popodne provesti na Maksimiru.

Neplanirano je, zbog ozljede Badelja, u 23. minuti ušao Sammir, no ponovno je podbacio Morales, izviždan i izvrijeđan od gledatelja s Istoka.

Ante Rukavina nije zabio niti u osmom nastupu nakon Vilalrreala (ukupno 553 minute), ali je majstorski asistirao Tomečaku (dubinska lopta) za 1-0, bio rastrčan i stalno tražio loptu. Na koncu je ispalo da je to bio potez odluke, a Rukija je publika ispratila s terena gromoglasnim pljeskom.

Gosti su se branili samo u 1. poluvremenu, iako je pri 0-0 Kelava je iz rašlji izvadio poluvolej Mršića. U drugom dijelu je i Zadar napao, a najbolju prigodu, Santinijevu, osujetio je vratar 'plavih'.

DINAMO: Kelava; Etto, Bišćan, Tonel, Cufre; Ademi, Badelj (od 23. Sammir); Tomečak, Morales (od 63. Chago), Sylvestr; Rukavina (od 84. Beqiraj);

ZADAR: Ježina; Šare, Skočibušić, Puljić; Bilaver, Begonja (od 69. Terkeš), Banović, Pezo, Glumac; Mršić (od 46. Jerbić), Santini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 07:19