HAJDUK - ZAGREB 4:0

Hajduk razbio desetoricu 'zagrebaša', zabili Tomasov, Kukoč te dvaput Ahmad!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2011. 18:00

Priželjkivao je Balakov rani pogodak protiv Zagreba, no vjerojatno nije ni sanjao da će ga njegovi igrači postići već u 47. sekundi!

1:0 - Tomasov

Lijepa je bila ta akcija Bijelih. Tomasov je s lijeve strane ušao u sredinu, dao loptu Anasu koji ju je odmah proslijedio bratu Ahmadu. Stariji Sharbini je manirom “desetke” gurnuo loptu u prostor za Tomasova, a ovaj ju je udarcem desnom nogom zakucao u gornji lijevi kut Vidakovića.

Bunili su se domaći u 5. minuti kada je Vidaković izašao iz svoga šesnaesterca i srušio Tomasova, no za Batinića je to bila čista situacija, pokazao je na korner za Bijele.

Anas Sharbini bio je opasan po gol gostiju u 10. minuti, iz slobodnog udarca s lijeve strane neugodno je šutirao, Vidaković je loptu uspio odbiti. U 20. minuti opet je raspoloženi Anas bio na sceni, ovaj put je iz igre pucao sa 20-ak metara, Vidaković je loptu odbio u korner.

U 22. minuti lijepu je priliku imao i Zagreb, nakon što je Šovšićevu loptu promašio James sam prema Subašicu krenuo je Štiglec. Probao je driblati vratara Bijelih, lopta je na kraju došla do Medića koji je pucao, no svoj gol spasio je Maloča. Pokušao je mlađi Sharbini i u 29. minuti nakon ubačaja Lime, no njegov udarac blokirali su igrači iz obrane Zagreba.

2:0 - Ah. Sharbini

Sjajno je igrao Hajduk na pogonu braće Sharbini, a stariji Ahmad povećao je vodstvo u 30. minuti, Brkljača ga je proigrao dubinskom loptom, a Ahmad je zaobišao Vidakovića i lako lijevom nogom pospremio loptu u praznu mrežu.

U 33. minuti opet su opasna su bila raspoložena braća, Ahmad je proigrao Anasa koji je šutirao snažno, ali neprecizno. A da dođu do pobjede Bijelima je minutu kasnije pomogao njihov bivši igrač Mladen Pelaić kojemu je Batinić dao direktni crveni karton zbog prigovora. Očito je oštar na jeziku bio stoper gostiju…

U 37. minuti zablistao je i mladi Kukoč, u pravom slalomu prošao dvojicu igrača Zagreba, no izborio samo korner. Imali su još nekoliko prilika Bijeli do kraja poluvremena, poput Brkljačina pokušaja glavom u 41. minuti i topovskog udarca Anasa Sharbinija u 42. minuti koji je odsjeo na gredi, no rezultat se nije mijenjao.

3:0 Ahmad Sharbini

Drugi dio Hajduk je nastavio u istom ritmu, u 52. minuti svoj drugi pogodak postigao je Ahmad Sharbini. Priliku mu je pripremio sjajni Kukoč, s ruba šesnaesterca lijepo ga je proigrao, a Sharbini je još jednom zaobišao Vidakovića i poslao loptu u mrežu. A sve pohvale zaslužuje Tonći Kukoč za sjajni pogodak kojeg je postigao u stilu Garetha Balea.

Još je jednom taj momak dokazao da je ranije bio neopravdano zapostavljan, pravi dar-mar napravio je u 59. minuti na desnoj strani obrane Zagreba. Nanizao je nekoliko igrača, imao je i sreće jer mu se lopta odbijala u noge, a onda manirom pravog strijelca “zavaljao” Vidakovića na travu i desnom nogom šutnuo loptu u mrežu. Mladić koji živi svega stotinjak metara od Poljuda dočekao je ovacije na tom stadionu.

4:0 Kukoč

U 59. minuti Kukoč je pronašao Anasa Sharbinija koji se varkom oslobodio Pavlovića, ali je lijevom nogom šutirao tik uz suprotnu vratnicu gola Zagreba. Malo je stao Hajduk nakon toga, tek u 80. minuti zapisali smo novu priliku kada je Lendrić prošao po desnoj strani i natjerao Vidakovića na intervenciju. Vratar Zagreba spasio je svoju momčad od težega poraza minutu kasnije, na Anasov ubačaj pucao je Lendrić, lopta se odbila do Luštice čiji je udarac glavom Vidaković odbio – nogom! Pokušali su i gosti nešto, u 87. minuti blizu pogotka bio je Štrok čiji je udarac s gotovo 30 metara zaustavila greda.

Sve u svemu, slab i neprepoznatljiv Zagreb, dodatno oslabljen isključenjem Pelaića nije bio dostojan protivnik Hajduku koji je odigrao svoju najbolju ovosezonsku utakmicu.

HAJDUK – ZAGREB 4:0

SPLIT, Stadion Poljud. Gledatelja 10.000.

HAJDUK (4-4-1-1): Subašić – James, Maloča, Andrić, Lima – Tomasov, Brkljača, Luštica, Kukoč – Anas Sharbini – Ahmad Sharbini. Trener: Balakov.

ZAGREB (4-1-4-1): Vidaković – Jurendić, Pavlović, Pelaić, Štiglec – Jugović – Dedić, Štrok, Šovšić, Celiščak – Medić. Trener: Pavlović.

Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Grgić i Batinić. Četvrti sudac: Vučemilović-Šimunović. Delegat: Blažičević.

Tomasov zbog ozljede morao iz igre



Već u prvom dijelu utakmice morao je trener Balakov zbog ozljede mijenjati Marina Tomasova, umjesto njega uvesti Marija Tičinovića. Još u petoj minuti Zadranin se sudario s Vidakovićem, odmah se potužio na bol i vidno šepao. No stisnuo je zube, izdržao još 37 minuta prije nego je Balakovu signalizirao da više ne može. Koliko je ozljeda ozbiljna, znat će se nakon što Tomasov prođe preglede. Njegov izostanak bio bi udarac za Hajduk; dosad je u HNL-u zabio tri pogotka i postao važan dio ekipe Krasimira Balakova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:22