Paolo Tramezzani s igračima je razgovarao odmah nakon utakmice
 DUJE KLARIC/CROPIX
NEŠTO I DALJE NE VALJA

Hajduk slavi pobjedu, ali ovo se njegovom kapetanu nije dogodilo već tri godine: ‘Moglo je biti i 2:2...

Još otkako je na klupi bio sadašnji djelatnik Dinama nije se Caktaš susreo s takvim statusom.
Piše: Jurica Radić/Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2021. 08:31

Nakon utakmice 19. kola HNL-a malo će Hajdukovih navijača biti zadovoljno viđenim protiv Istre 1961, posljednjeplasirane momčadi domaćeg prvenstva. Jedan pogodak Umuta Nayira, ali i jedan njegov promašeni jedanaesterac uz Istrinu ofanzivu u drugom poluvremenu jasan su znak toga da na Poljudu i dalje nešto ne valja.

Da je tome tako, osvjedočit će riječi Darka Todorovića. BiH-reprezentativac bio je i igrač utakmice po izboru SN.

- Jako teška utakmica. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, a Istra nije loša ekipa. Dosta smo toga dobrog odradili što nismo u prošlim utakmicama i s time možemo biti zadovoljni. Kada su promijenili formaciju nama je bilo teže. Napravili su nam i neke prilike, ali na kraju je najvažnija pobjeda. I tri boda, jasno. Možda bi bilo lakše da smo zabili jedanaesterac, ali tko zna, možda bi na kraju bilo i 2:2. Bitno je da smo pobijedili.

Trener Paolo Tramezzani je prekinuo niz, prvi put od ožujka 2018. počeo je Mijo Caktaš jednu HNL-utakmicu s klupe. Uslijed loše forme u posljednjih nekoliko utakmica, Caktaš je protiv Istre sjeo do Tramezzanija, a zadnji put je status pričuve imao kod Željka Kopića na utakmici u Osijeku (3:3) kada je ušao kao zamjena za Tomu Bašića 21 minutu prije kraja dvoboja u svojoj povratničkoj sezoni u Hajduku.

Caktaš je do susreta s Istrom upisao 184 nastupa u HNL-u od debija u veljači 2012., a pritom je samo pet puta ulazio kao zamjena. Prvi put u Zaprešiću kod Krstičevića u rujnu 2012. zatim je zamjena bio kod Tudora u prekinutoj utakmici Dinamo - Hajduk na završetku sezone 2013./14. Dvaput je bio zamjena kod Stanka Poklepovića u ožujku 2015. godine (Dinamo, Zagreb), te naposlijetku kod Kopića prije nepune tri godine. Od tada je redovno bio starter, a uz to treba kazati kako je Caktaš zabio 80 zgoditaka za Bijele u HNL-u, jedan manje od prvog golgetera Hajduka u hrvatskom prvenstvu, Tomislava Ercega.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 15:05