England's Jermain Defoe (L) challenges Croatia's Josip Simunic during their World Cup 2010 qualifying soccer match at Wembley Stadium in London September 9, 2009. REUTERS/ Toby Melville (BRITAIN SPORT SOCCER)
 Reuters
JOE ŠIMUNIĆ ZA SN

'Hajduk? To je zanimljivo, jako zanimljivo! Dovoljno sam zaradio, igrao bih iz gušta...'

Ono malo inteligencije koliko imam bilo mi je dovoljno da shvatim kako niti ubuduće neću igrati. Tko god bude trener Hoffenheimea, tvrdi stoper hrvatske reprezentacije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. travanj 2011. 13:03

Josip Šimunić broji dane do završetka sezone. Stoper hrvatske reprezentacije najsretniji bi bio da se što brže rastane s Hoffenheimom. Križa datume i iščekuje ključne razgovore s vodstvom njemačkog kluba. Upitali smo ga kako komentira želju Gorana Vučevića da dođe u Hajduk?

- To je zanimljivo, čak jako zanimljivo. U svakom slučaju Hajduk je veliki klub, baš kao i Dinamo. Međutim, prije nego što počnem pregovore s bilo kojim potencijalnim poslodavcem moram razriješiti situaciju na aktualnoj adresi.

Ima li naznaka kakvih promjena u vašem statusu u Hoffenheimu?

- Ništa, sve je po starom, niti će se bilo što dogoditi.

Trener Marco Pezzaiouli odlazi čim završi prvenstvo, najavljen je dolazak Holgera Stanislawskog, to nema utjecaja na vašu poziciju?

- Ne. Za mene uopće nije važno tko je šef struke. Nije trener razlog zašto nisam u udarnoj postavi. Ono malo inteligencije koliko imam bilo mi je dovoljno da shvatim kako niti ubuduće neću igrati. Tko god bude trener. Dakle, kad bih ostao sljedeće sezone, čekala bi me ista sudbina kakvu sada proživljavam.

Sigurno ste svjesni da vam Hajduk, pa niti Dinamo ako bi iskazao interes, ne mogu ponuditi financijske uvjete kakve imate u Bundesligi. Čak niti približno tome...

- Nije sve u novcu, nogomet igram iz gušta. Što se financijske strane tiče, dovoljno sam zaradio i osigurao se za cijeli život. Volim igrati, želim igrati, i to će mi biti glavna ideja kojom ću se voditi kod izbora kluba za sljedeću sezonu. Žalosno je što u Hoffenheimu ne mogu dobiti šansu. Kad već spominjete Hajduk i Dinamo, to su klubovi bogate tradicije i normalno je da su mi interesantni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 20:19