Foto: Vlado Kos / CROPIX
'NEMA RAZLOGA'

HAJDUK TRAŽIO ZAMJENU DOMAĆINSTVA, ALI ODMAH JE STIGLA ODBIJENICA Iz Cibalije jasno poručili - naš je teren spreman! Splićani, čekamo vas u Vinkovcima

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 06. veljača 2018. 22:36

Cibalia je odbila Hajdukov zahtjev za zamjenom domaćinstva! Hajduk je, naime, od Cibalije zatražio da se nedjeljna utakmica (15 sati) u prvoj rundi nastavka sezone odigra u Poljudu umjesto u Vinkovcima, navodeći loše vremenske uvjete i zasigurno težak, blatnjav vinkovački travnjak u ovo doba godine. Složio se i HNS, jer ako se klubovi slože i raspored se tumbat može. Nema problema, piše Slobodna Dalmacija.

No, poslije vijećanja i sjednice Nadzornog odbora vinkovačkog kluba predsjednik Tomo Bobek je rekao:

- Nema razloga da se utakmica ne odigra u Vinkovcima, travnjak nam je u dovoljno dobrom stanju, prosušen je i sačuvan, nema padavina, a u nedjelju se predviđa temperatura oko pet stupnjeva iznad nule... Od prosinca se na našem travnjaku ne igra.

Tako se Cibalia oglušila o zahtjev Hajduka koji je ranije pismeno zatražio zamjenu domaćinstva.

U startu nam je "mirisalo" kako Cibalia neće pristati, premda je sportski direktor u Cibaliji Vladimir Baić i blizak je Hajduku kao njegov bivši golman, a i trener Cibalije Mladen Bartolović je ranije igrao za Hajduk, doduše i za Zagreb i za Dinamo.

No, odluka je klupska, ima netko iznad tko odlučuje, a Bartolović je već pripremao taktiku kontra Hajduka za domaću utakmicu i nije mu se išlo sad u Split.

I kažu da je travnjak dovoljno dobar.

Hajduk je pak u ime boljih uvjeta i logike za komforom zatražio, predložio promjenu domaćinstva što se već radilo ove sezone. Ljetos su domaćinstvo mijenjali Hajduk i Inter Zaprešić, zbog toga da se ne igra u Dugopolju (zbog Ultre). A u kupu je Inter Zaprešić u ime zaprešićkog blata bio domaćin Rijeci na riječkoj Rujevici?!

Sad je bilo logike da se prihvati zahtjev Hajduka i u toplije doba proljeća zacijelo bi došlo više publike na vinkovački stadion.

Tako je zvučala poruka i poziv Ivana Kosa koji je izjutra bio izjavio:

- Zatražili smo od Cibalije zamjenu domaćinstva s obzirom na vremenske uvjete. Boljka su loši tereni u kontinentalnoj Hrvatskoj. U zimskim uvjetima kakvi sada vladaju. Mi smo poslali zahtjev i nadamo se da će Cibalia pristati, na tragu boljitka nogometa. Trenutno je podneblje Dalmacije bolje rješenje za igru, s obzirom na kvalitetu travnjaka. Vidjet ćemo hoće li oni to prihvatiti, a ja se nadam da hoće!

I HNS nije imao ništa protiv.

No, Cibalia se oglušila. To je njihovo pravo.

Krajem jesenske sezone pisali smo o pokušajima da Hajduk i Cibalia osmisle dugoročniju suradnju, Vladimir Balić je sportski direktor Cibalije i povezao bi konce, a Balić nije bilo tko, "Balić kao Beara", pisao je grafit kraj kafića na ulazu u stadion u doba 2004., kad je ono Balić branio vrata Hajduka u smjeru šampionske titule.

Nema to sad posebne veze, ta suradnja očito nije pustila neke dublje korijene, a činjenica je tek da Cibalia kazuje kako je njihov teren dobar, da nema razloga za odgodom i da ne želi u nedjelju u Split.

Neka Hajduk kako i raspored nalaže dođe u Vinkovce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 03:23