SLUNJ - HAJDUK 0:4

Hajduk u 1/8 finala: Mladi asovi Bilih utrpali poker golova nemoćnim Slunjanima

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 26. rujan 2012. 17:01

Hajduk je očekivano lako prošao prvu prepreku u Hrvatskom kupu, u ugodnom ambijentu nadigrao je domaćeg četvrtoligaša i može se u miru pripremati za derbi u subotu. Slunjani su se silno potrudili da se Splićani osjećaju ugodno u njihovom gradu, poznatom po Rastokama, prekrasnom dijelu grada uz rijeke Slunjčicu i Koranu.

Dolazak Hajduka mobilizirao je cijeli grad koji broji manje od četiri tisuće žitelja, ipak se radilo o najvećoj utakmici u povijesti kluba osnovanog prije 75 godina. Na stadionu Zubac pored rijeke Slunjčice, čiji su travnjak domaći brižljivo čuvali dva tjedan prije dolaska Bijelih, okupilo se oko dvije tisuće ljudi. Na tribinama nije bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane pa su se gledatelji rasporedili po brežuljku iznad jedine tribine. Pripremili su domaćini pravu feštu za gledatelje, prodavale su se kobasice i pivo, atmosfera je bila kao da se radilo o prijateljskoj utakmici.

Naravno, Hajduk su opet došli podržati najvjerniji navijači, nekoliko stotina torcidaša pjesmom je bodrilo momčad Miše Krstičevića, a u navijanju su im pokušala parirati skupina navijača domaćih znakovitog imena Kamikaze.

Što se pak same utakmice tiče Hajduk je rutinski prošao u osminu finala Kupa, a zanimljivo je da su sva četiri pogotka postignuta - glavom. Razlika u kvaliteti bila je očita, premda su Slunjani odmah na početku mogli unijeti više dramatike u ovaj dvoboj. Napadač Jasmin Oštrina je već u drugoj minuti pogodio vratnicu sa samo pet metara, nakon ubačaja Cindrića. Očekivano. Splićani su dominirali i polako stezali obruč oko domaćih vrata. Poveli su u 27. minuti, nakon kornera kojeg je nesmotreno napravio domaći vratar Katić. Ubacio je Caktaš, a Milović s pet metara zakucao loptu u mrežu. Niti dvije minute kasnije Tomislav Kiš je pogodio rašlje, glavom nakon ubačaja Stojanovića, a u 35. loptu je u vlastitu mrežu skrenuo domaći stoper Barić. U nastavku je Kiš postigao drugi gol poslije ubačaja Kukoča, i četvrti put lopta je u mrežu ušla nakon udarca glavom. Do kraja su domaći pokušali postićio počasni pogodak, blizu toga bio je napadač Matanić, ali lopta je prošla tik pored rašlji Hajdukovih vrata. Nakon posljednjeg zvižduka suca Matoca publika je pljeskom pozdravila obje momčadi, domaći su krenuli u svlačionicu dok je Krstičević sa svojim igračima odradio polusatni trening.

SLUNJ - HAJDUK 0:4 (Milović 27', Kiš 29', 67', Barić 35' (a.g))

SLUNJ (4-4-2): Katić - Matešić (Žgela 75'), Špelić, Barić, Cindrić - D. Turkalj, Plivelić, A. Turkalj, Matanić - Oštrina (Paulić 57'), Jurčević.

HAJDUK (4-2-3-1) Vugdelija - Obšivač, Jonjić, Milović, Stojanović - Luštica, Sušić - Tomaš, Andrijašević, Caktaš (Kukoć 51') – Kiš.

SLUNJ - HAJDUK 0:4 (Milović 27', Kiš 29', 67', Barić 35' (a.g))

KRAJ UTAKMICE!

GOOL 67. minuta - Nakon dobrog ubačaja Kukoča, Kiš je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu Katića za visoko vodstvo Hajduka

50. minuta - Milović je oprobao još jednom svoj udarac, ali lopta je otišla iznad grede

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOL 35. minuta - Hajduk je autogolom Barića povećao vodstvo!

34. minuta - Pokušao je Andrijašević iz slobodnog udarca, ali vratar domaćina odbija u korner

GOOL 29. minuta - Stojanović je pronašao Kiša koji je s desetak metara šalje loptu u mrežu domaćina za povećanje vodstva Hajduka

GOOL 27. minuta - Milović na ubačaj Caktaša glavom šalje loptu u mrežu Katića za vodstvo Bilih!

14. minuta - Pokušao je Sušić udarcem s dvadesetak metara, ali lopta je otišla iznad grede

6. minuta - Kiš je opalio po vratima domaćina, ali nažalost po Bile pogodio je vlastitog igrača (Tomaša)

3. minuta - Zaprijetili su domaćini, ali bez promjene na semaforu! Valja istaknuti kako je kapetan Hajduka na današnjoj utakmici Franko Andrijašević

Počela je utakmica!

OSTALE UTAKMICE

Dubrovnik - Šibenik 1:1 (4-3 penali)

Ivančica - Slaven Belupo 1:2

Koprivnica - Pomorac 2:1

Nedelišće - Rijeka 1:0

Novalja - Osijek 0:1

Tordinci - NK Zagreb 0:4

Vinodol - Cibalia 0:2

Višnjevac - Istra 1961 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 04:24