Foto: Damir Krajac / CROPIX
AGENCIJA IMA ASA U RUKAVU?

HAJDUK U IŠČEKIVANJU PRAVE PONUDE Francuzi su ozbiljno zagrizli, ali mogu li zadovoljiti financijske želje Kalinića i 'bijelih'?

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 22. prosinac 2016. 22:37

U koji klub će Lovre Kalinić? Gent, Anderlecht, Rennes ili neki četvrti? Tamo gdje bi trebao dobiti godišnju gažu od cca 700.000 eura, a Hajduk ne bi prošao ispod 15 milijuna kuna, dakle dva milijuna eura za sebe i to je zapravo minimum što u Poljudu traže; jer trebalo bi tu biti još i više novca za Hajduk, ipak je Lovre Kalinić kapitalna vrijednost.
Transfer se dijeli, da ponovimo, 10 posto agenciji, a tada još i na 80:20. Kad se sve raskusura Hajduk bi želio da mu ostane i do 18 milijuna kuna, a ne samo 15, što bi onda olakšalo klupski po kojemu u 2017. godini treba od prodaje namaknuti 25-30 milijuna kuna.

U Poljudu su Lovri Kaliniću, istini za volju, stavili izlaznu klauzulu na pet milijuna eura i ne bi se htjeli previše spuštati ispod te “nemoralne brojke” s kojom bi Lovre izašao, a da nikoga ne mora pitati.

Sve ispod te brojke je podložno - dogovoru, zato i jest Gent odbijen, kad je dao 2,5 milijuna eura. Malo je.
Jučer se pojavila informacija iz Belgije kako bi Gent pojačao ponudu na četiri milijuna eura, no zapravo se radi o transferu od 2,75 milijuna eura plus Kalinićeve , što u ukupnom kolaču opet ne zadovoljava Hajdukove želje i realnu procjenu.

Želja je da to bude najveći golmanski transfer u Hrvata, veći nego što je postigao Vedran Runje kad se svojedobno, u ljeto 2004. iz liješkog Standarda prodao u Olympique Marseille za tri milijuna eura. Lovre ne može ispod!
Ne može, pa makar žurio i bez obzira na njegovu izričitu želju da se plasira odmah ove zime u inozemstvo; zbog čega i jest zamolio izbornika Antu Čačića da ga oslobodi turneje po Kini.

U novom klubu treba se srediti što prije, a ne da se trati na turniru koji nije neophodan, niti je u FIFA kalendaru.
Uglavnom, da Hajduk misli ozbiljno držati cijenu pokazuje to što je Gent odbijen, a bio je Lovri prihvatljiv. A Anderlecht na rate nije ni uzet u razmatranje. Pregovara se s Rennesom, uspostavljen je kontakt, posrednik je agent Tomislav Nakić, Rennes misli da će biti ozbiljan kupac čim danas-sutra pošalje ponudu na cca 3,5 milijuna eura.
No, dojma smo da agencija Pharos koja skrbi o Lovri Kaliniću ima asa u rukavu koji bi izvadio ponudu možda i veću od 3,5 milijuna eura, pa bi se tu svi sretno zadovoljili.

Trakavica se nastavlja i zagrijavat će nas nekoliko idućih dana, pogotovo ako u uđemo bez konačnog rješenja.

Novi momenti:

1. Hajduk nema pismene ponude Genta koja bi potkrijepila belgijska naklapanja o znatnom podizanju letvice sve do četiri milijuna eura;

2. Rennes je ozbiljno zagrizao, iz Francuske se čeka prava ponuda, nakon obavljenih kontakata i pipanja terena.

3. Tko ponudi 3,5 milijuna eura, to će po svemu biti završen transfer, smatra se.
Jest Lovre Kalinić faca i klasa, ali i vratari se prodaju u posebnim gabaritima, pa kad je Engleska izvan , treba biti realan, bez uvrede. Sa 3,5 ukupno, svi bi se mogli usrećiti

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 07:42