Hajduk ima najveću podršku u cijeloj bivšoj Jugoslaviji

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
GOTOVO 10.000 NAVIJAČA

Hajduk uvjerljivo najgledaniji klub s područja bivše Jugoslavije, pogledajte tko je sve ispred Dinama

Među 10 najgledanijih momčadi su 3 iz Hrvatske, 4 iz BiH, 2 iz Srbije te 1 iz Slovenije.
Piše: S.N.Objavljeno: 27. prosinac 2021. 20:02

Nitko kao Hajduk iz Splita! Ova navijačka parola Torcide potpuno je točna kada se u obzir uzme gledanost nogometnih klubova u Hrvatskoj, ali i regiji.

Već odavno je poznato kako je Hajduk najgledaniji klub u Prvoj HNL, a Facebook stranica Zona Dinamo donijela je zanimljivu tablicu o gledanosti klubova ove sezone u cijeloj regiji, odnosno na prostoru bivše Jugoslavije.

Tako je Hajduk najgledaniji klub s prosječnom gledanosti od 9.867 navijača na Poljudu, a taj broj bi bio i veći da nije odgođen najveći hrvatski derbi, onaj između Hajduka i Dinama. Velika je razlika između Hajduka i sljedećeg kluba na listi, Crvene zvezde koju prosječno na domaćem terenu gleda 6.249 navijača. Slijedi još jedna velika rupa do treće mjesta kojeg drži Željezničar s prosječno 3.624 navijača.

Nakon toga razlike nisu velike, a slijede Borac iz Banja Luke (3.330 navijača), Sarajevo (3.015) te Rijeka koja drži šesto mjesto s 3.009 gledatelja na Rujevici. Još su dva kluba iz Bosne i Hercegovine na listi - Zrinjski s 2.580 i Posušje s 2.490 navijača, a jedini slovenski klub je Maribor kojeg gleda 2.400 navijača.

Na desetom mjestu se nalazi Dinamo s tek 2.287 navijača na domaćim utakmicama. Modri su, objektivno gledajući, najuspješniji klub s ovih područja, ali gledanost nikako da isprati njihovu kvalitetu. Odnosno, tribine Maksimira tek se ispune na europskim utakmicama...

image
ZONA DINAMO

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 16:21