Paun Paunovic / CROPIX
IZJAVE IGRAČA

HAJDUKOV HEROJ 'Osjećam se ludo, na meni je bio penal sto posto!'; HAJROVIĆ 'Zna se tko je broj jedan u Hrvatskoj...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 01. rujan 2019. 00:11

U derbiju 7. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali Dinamo s 1:0 i zasjeli na vrh ljestvice. Hajduk je slavio golom Libanonca Bassela Jradija u 56. minuti, a bila je to prva pobjeda "bilih" nad Dinamom u Splitu nakon 1259 dana, dok su na prvom mjestu ljestvice HNL-a zasjeli nakon 1399 dana.

Strijelac pobjedonosnoga pogotka Bassel Jradi bio je sretan nakon pobjede nad Dinamom i činjenicom da je njegov gol odlučio.

- Osjećaj je lud, nisam ja heroj. Svi u momčadi su heroji. Igrali smo jako dobro kao momčad, navijači su bili nevjerojatni, nosili su nas. Osjećaj je bio fenomenalan, pogotovo što sam dobio glupo crveni karton, ali nakon pobjede mi nije žao. Kod gola se sjećam da je Nejašmić pucao, a da je lopta došla do mene. Isto tako, bio je penal na meni, sto posto.

Kapetan Bijelih Josip Juranović također je bio presretan...

- Prekrasno, dobili smo pred 35 tisuća ljudi. Napravili smo sve da razveselimo navijače. Želim čestitati mojim momcima. Naša pobjeda je u potpunosti zaslužena. Oršić je imao tek jedan šut, želim mu sreću u nastavku. Nećemo sad o Osijeku, treba zaboraviti prošlost i gledati naprijed, ali stoji da smo bili agresivniji. U Rijeku idemo po tri boda.

Sjetio se Juranović i posljednje pobjede prije ove nad Dinamom prije tri i pol godine kada je trener bio Damir Burić.

- Sjećam se, kako ne, Fran Tudor je dao gol, ponovila se povijest. Moramo stalno imati ovakav gard na Poljudu - kazao je Juranović i pohvalio vratara Marina Ljubića, junaka utakmice. – Svaka čast njemu, ali i cijeloj momčadi. Atmosfera je bila fenomenalna. Idemo iz utakmice u utakmicu, nećemo ništa obećavati. Trener nam je rekao da smo sproveli sve njegove ideje. – poručio je Juranović.

U srednjem redu je borbeno odigrao Darko Nejašmić koji je također govorio nakon pobjede…

- Odigrali smo čvrstu momčadsku utakmicu. Momčad je prije svega dobila ovu utakmicu, ne pojedinci. Dinamo je ušao sto posto, onda su se ispuhali da bismo mi krenuli. Osjećaj zbog prvoga mjesta je sjajan, to čekam cijeli život. Mene neće gol, neka svaki put uđe ovako. Imali smo malo i sreće, vratilo nam se. Sjajno je bilo igrati pred ovolikom publikom – kazao je Nejašmić.

Kapetan Dinama Arijan Ademi bez obzira na ozljedu i crveni karton spremno je stao pred mikrofone.

- U prvom poluvremenu smo bili stvarno dominantni, šteta što nešto nismo zabili tada. U drugom smo primili gol, šteta. Idemo dalje, moramo dignuti glave gore, gledati dalje. Prvenstvo je tek počelo, mi vjerujemo u sebe. Što se tiče isključenja, nije bilo ništa, žao mi je što me ponijelo i to je to – kazao je Ademi.

Poraz Dinama komentirao je ofenzivac Izet Hajrović.

- Utakmica je bila čudna, nervozna, bilo je svađe, dobro bio je derbi. Ne bih komentirao Batinićevo suđenje. Kažem bilo je svađe, bezveze, a nismo igrali nešto ni mi niti Hajduk. Mi smo dominirali u prvom poluvremenu, mogli smo tada riješiti utakmicu. Nakon gola nam se uvukla nervoza koja je bila nepotrebna jer smo imali dosta vremena za vratiti se. Nakon toga smo ostali bez igrača, dobili crveni, ali bez obzira smo to dobro odradili, borili smo se. Napadali smo, imali šanse za zabiti, a Hajduk je zabio. Otkada sam u klubu, Hajduk nikad nije bio ispred nas. Svaka im čast, prvi su, ali znamo da smo mi broj jedan u Hrvatskoj, vidjet ćete to na kraju sezone. Liga prvaka nas nije iscrpila, ne možemo u tome tražiti uzrok poraza, biil smo i mentalno i fizički spremni – poručio je Hajrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:08