Marko Lešković i Emir Sahiti (desno)
 
 RONALD GORSIC/CROPIX
JUNAK ŠIBENIKA

Hajdukov igrač koji je pokorio Zagreb i uništio Dinamo: Na Poljudu sada jedva čekaju njegov povratak!

Još prije dvije godine debitirao je za Hajduk na pripremama i odmah zabio dva prekrasna gola...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. siječanj 2021. 22:21

Emir Sahiti definitivno nije bljesak, 22-godišnji napadač Hajduka na posudbi u Šibeniku više je od igrača epizodne uloge. Njegovih pet zgoditaka ove sezone pokazuju da na Poljudu ne bi trebali imati dvojbu tko će naslijediti Gyurcsa na lijevom krilu sljedeće sezone. Iza njega je savršen tjedan - prvo je u utorak u Kranjčevićevoj zabio dva gola Lokomotivi (4:0 za Šibenik), pa u subotu u Maksimiru zabio i asistirao protiv Dinama (2:1 za Šibenik).

Gol Sahitija u Maksimiru:

Uostalom, zabio je više pogodaka u Šibeniku nego Gyurcso i Jairo zajedno ove sezone u Hajduku. Posudba Sahitiju završava na kraju sezone, u lipnju, a ugovor s Hajdukom ima do ljeta 2022. godine.

Iz Rabotničkog je stigao u Hajduk na posudbu u proljeće 2018. Šest mjeseci je proveo na posudbi na Poljudu, a potom je krajem kolovoza iste godine potpisao profesionalni ugovor s Bijelima. Pozornost je skrenuo skrenuo u pobjedi druge momčadi Hajduka protiv Dinama II na Poljudu kada je poluvolejom zakucao loptu u mrežu Horkaša u jesenskoj polusezoni 2018/19.

U zimu 2019. trener Oreščanin uzeo je Sahitija iz B momčadi, poveo na pripreme u Tursku gdje je zaigrao protiv ruskog drugoligaša Fakel Voronježa obilježivši utakmicu s dva prekrasna pogotka. Već tada se moglo naslutiti da je Sahiti igrač u kojeg se isplati uložiti. Igrao je tada na poziciji polušpica, bio konkurent najboljem igraču Bijelih kapetanu Miji Caktašu.

Asistencija Sahitija u Maksimiru:

Nije prošao u jakoj konkurenciji, upisao je tek četiri nastupa u proljeće 2019., a potom čekao još jednu sezonu da bi napravio pomak u Šibeniku. Trener Narančastih, nekadašnji igrač Hajduka, Krunoslav Rendulić pronašao mu je najbolju poziciju. Kontra-krilo, igrač desne noge na lijevoj strani.

- Moj brat Suad i ja igrali smo dva krila u Rabotničkom – otkrio nam je još na spomenutim pripremama.

Protiv Lokomotive i Dinama je pokazao dio svog raskošnog talenta, usmjerio svoju budućnost prema povratku u Hajduk. Ali, nije to sve što može Sahiti, pamtimo kako je u trening kampu u Beleku pred dvije godine zabijao sa distance, jer Sahiti je sposoban igrati na krilu i polušpicu. Snažni ofanzivac, hitrog koraka, igrač kojeg, nema sumnje, nestrpljivo čekaju u Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:13