Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
SJAJAN START U PRVENSTVO

HAJDUKOV REKORDER NE OKLIJEVA UOČI UTAKMICE GODINE Neka Pušnik sruši moju 10-godišnju tradiciju

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. kolovoz 2016. 02:17

Čim je Hajduk dobio Istru prošle nedjelje, krenule su serije usporedbi. Tri pobjede na startu sezone rijetko se događaju Bijelima, ali još uvijek je to daleko od rekorda koji već 10 godina drži Zoran Vulić.

U ljeto 2006. godine nanizao je s Hajdukom sedam startnih pobjeda. Krenuo je u Čakovcu krajem srpnja, a zaustavljen je u Osijeku dva mjeseca kasnije. Pušnik danas ima tri u nizu, a dolaze mu ogledi s Dinamom i Osijekom, momčadima koje su prije 10 godina zaustavile Vulićev Hajduk.

- Bez obzira na raspored, nadam se da će Pušnik prekinuti tradiciju i srušiti moj rekord - odmah je bez oklijevanja poručio Vulić.

Split, 220815.
Stadion Park mladezi.
Utakmica 7. kola MAXtv Prve lige izmedju RNK Split i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Zoran Vulic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Ali nije lako srušiti rekord, nanizati osam uzastopnih pobjeda. Tim više što je raspored nemilosrdan, jer Bijeli nakon Dinama moraju na noge Osijeku u Gradski vrt, potom dočekati Rijeku i nakon toga otići Lokomotivi u Zagreb. Da sve pobjede zabilježe, tek bi se poravnali s Vulićevih sedam.

- Znam da je teško, ali rekord se nikada ne ruši lagano. Međutim, tradicije i rekordi postoje da bi se rušili. Vjerujem da je došao taj trenutak i za moj rekord - prisnažio je Vulić.

No, današnji Hajduk u usporedbi s Vulićevim ima jednu otežavajuću okolnost - igra Europu.

- Istina, prije 10 godina mi nismo igrali Europu. Znate kako je meni bilo, ako nisam sam izborio, nisam ni dobio Europu. Današnji Hajduk ima šest pobjeda u prvenstvu i Europi, svjestan sam da je teško gurati na dva kolosijeka. S jedne strane je dobro da se momčad može uigrati, a s druge, često se mijenja momčad i to nije dobro za Hajduk. Ali treba samo gledati svaku sljedeću utakmicu i ne opterećivati se serijom i rekordima. Hajduk ima potencijal za podizanje letvice, međutim bitna je u ovom trenutku samo utakmica s Dinamom.

Je li važnije dobiti Dinamo ili Maccabi?

- Najvažnije je dobiti obje! Što da vam kažem, svaka je važna. Hajduk u srijedu ima veliku priliku otići na plus pet ispred Dinama nakon samo četiri kola prvenstva. Ne sjećam se kada je Hajduk zadnji put imao takvu veliku šansu. Znam, prvenstvo je dugo, ima europskih utakmica, ali treba misliti samo na Dinamo, jer taj susret daje vjetar u leđa za Maccabi.

Mogu li se usporediti momčadi iz 2006. i 2016. godine?

- Nema smisla uspoređivati, drukčija su vremena, drukčija je snaga prvenstva. Meni se dopada današnji Hajduk, jer nema imperativ kao što nije imala ni moja momčad prije 10 godina. Ali, imperativ sami stvarate rezultatom. S tim će se i Pušnikova ekipa morati suočiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 01:44