Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

HAJDUKOV TRENER NAJAVIO OKRŠAJ U ZAPREŠIĆU 'Inter nije bezazlen, a nama se vraća Tudor. Novi ugovor? Još nije bitan, nimalo...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 13. travanj 2018. 13:14

Željko Kopić, trener Hajduka, pred gostovanje u Zaprešiću najavio je bez dileme kako "bijeli" idu po sva tri boda, piše Slobodna Dalmacija. Ništa drugo nismo ni očekivali, a Kopić je potvrdio nadanja navijača:

- Naš zahtjev je da se igra što bolje i pobjeđuje. U Zaprešiću idemo uraditi korak više u odnosu na igru protiv Lokomotive prošlog vikenda kad smo u prvom dijelu imali 90 posto točnih dodavanja. Mi smo spremni u Zaprešiću pokazati sve što radimo na treningu. Proljeće je, tereni su sve bolji i uvjeti će, nadam se, biti pogodni za dobar nogomet.

Inter nije bezazlen?

- Nije, znam kako trener Toplak priprema svoju momčad kad se igra protiv onih iz gornjeg dijela tabele i koliko su motivirani. Lišeni su brige oko opstanka. Imaju faktor opuštenosti. Ne gledam ih kako su izgubili protiv Cibalije, nego kako su igrali u većem dijelu sezone.

Pred vama je utrka za titulom? Što o tome kažete?

- Napravit ćemo sve da se uključimo u borbu za vrh što god budemo više mogli. Treba gledati utakmicu po utakmicu. Pobjeda u Zaprešiću naša nadanaja treba usmjeriti na pravi način.

Kompletirani ste?

- Vraćaju se mnogi, konkurencija je sve veća i svi su nekako zadovoljni, idemo u pravom smjeru. Da, vraća se Tudor, njemu nedostaje ritma, treba minutažu rasporedit, ali je on izuzetno bitan igrač za nas, igrač za prvih 11 i dugo se oteglo ovo što ga nema. Ali, napokon se vraća.

Pardon, je li razmišljate da ste već novi ugovor zaslužili, a sezona je pri kraju? Vi imate dogovor do lipnja?

- O tome još nismo pričali niti je u fokusu mojih razmišljanja. Ugovor još nije bitan, nimalo, imam još mjesec i pol do kraja sezone. To nije tema razgovora. Samo da budemo što bolji do kraja sezone. Znam kakvo sam stanje zatekao, nisam došao da se nekome svidim ili kupim simpatije, želio sam i želim samo da Hajduk bude što bolji. I ima još sezone pred nama.

Vašim dolaskom Juranović i Fomitschow su posebno napredovali, u čemu je tajna?

- Svaki trener ima neke svoje zahtjeve, ja sam rekao da budemo prepoznatljivi po tome da imamo aktivne igrače po bokovima. I oni su to prihvatili, nanajbolji način, sprint, pojavljivanje prema naprijed, ponavljanje. Oni su se u tim zahtjevima dobro snašli, dobro rade i motivirani su. Sretan sam jer su razuvjerili sve koji su sumnjali u njih. I vidim ih nasmijane...

I babe na pazare se svađaju je li bio penal u Madridu ili ne, kako vi gledate na to?

- Ne bih o suđenju, ali dobro je za nogomet da se dešavaju spektakli, dobro je da sve zajedno podiže interes i pravi uvertiru za Svjetsko prvenstvo. I za idućakola HNL-a, svakako! - podvukao je Kopić, a mimislimo da je mislio na derbi s Dinamomkoji stiće u Poljud 22. travnja.

No, o tom, potom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. lipanj 2024 10:17