Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
'UŽIVANJE U SUNCU I MORU'

HAJDUKOV TRENER OTVORIO VRUĆU TEMU Otkrivamo tko su nogometaši Hajduka koje je Kopić javno prozvao da koriste 'blagodati Splita i podneblja'

KRITIKA Trener Hajduka javno je progovorio o navikama nekih igrača svoje momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. kolovoz 2018. 18:12

Krenulo je lagano, ništa zapravo nije slutilo da bi se mogla zakotrljati zanimljiva priča. Hajdukov trener Željko Kopić je upitan za svog novog igrača, Libanonca Bassela Jradija, koji se prošli petak priključio Bijelima.

- Odradio je Bassel Jradi prvi trening. Skautirali smo ga, vjerujemo da nam može donijeti kvalitetu više u veznom redu - objasnio je strateg splitske momčadi.

Kakva biste pojačanja voljeli imati, hoće li biti još igrača koje ćete angažirati ili će se prilika s većom minutažom ponuditi mladima poput Šege, Palaverse i Nejašmića, kako ste spomenuli prije dva dana, bilo je sljedeće pitanje za Kopića.

- Jasno sam u klubu rekao koji su zahtjevi momčadi, ali kvaliteta košta, to je svima sasvim jasno. Volio bih prije svega imati nekoliko kvalitetnih igrača koji bi bili primjer. Kada kažem primjer, onda mislim na to da nam ne dolaze igrači koji ugodno koriste blagodati Splita, ovog sunca, mora i vrhunske hrane što nudi podneblje. Volio bih da dođu igrači koji će orati, kopati, jer uz takve bi lakše stasali Palaversa i njegovi vršnjaci.

Na koje je igrače mislio Željko Kopić? Nije se Hajdukov trener decidirano izjasnio, ali zna se kako domaći igrači cijeli život na raspolaganju imaju sunce i more, a stranci angažirani kroz protekle dvije godine očito tek otkrivaju čari Splita...

- Prioritet je da igrači budu fokusirani na treninge, da budu koncentirani na rad i na Hajduk. Mislim na profil igrača kakav nam treba - ostao je zagonetan Kopić.

Uz uživanje na splitskom moru i suncu, jasno je da ima igrača koji nisu u optimalnom stanju kako trener stalno naglašava. Nije tajna da su to prije svih Rumunj Steliano Filip, Marko Futacs i Brazilac Jairo. Idemo redom. U kakvom je stanju Jairo?

- Bio je u Brazilu i nije nešto posebno radio otkad mu je prvenstvo završilo. Došao je u stanju u kakvom igrači ovdje obično dolaze i treba mu vrijeme za adaptaciju. To je problem prijelaznog roka, kada igrači ne prođu pripreme pitanje je kada će ti početi nešto donositi.

Screenshot: Instagram

Steliano Filip na društvenim se mrežama oglasio glede svoje tjelesne težine. Na početku sezone imao je 79 kilograma na 174 centimetra visine. Je li težina razlog što ne igra?

- Ne pratim društvene mreže, ne želim da me takve stvari kontaminiraju. Što se tiče svih ostalih parametara koji se odnose na stanje igrača, oni su mjerljivi, njih je lako za iščitati i što se tiče količine trke i intenziteta trke, i broja metara u sprintu, izgubljenih duela.

Screenshot: Instagram

U kakvom je stanju Marko Futacs, koji povremeno igra od kraja ožujka, ali niti nakon četiri i pol mjeseca nije spreman?

- Odlazak se nije relizirao iako je njegova želja bila prisutna. Veliki dio priprema nije odradio i onda imamo situaciju u kojoj na jednoj strani stoje mladi koji dobro rade, ali nisu spremni preuzeti uloge nositelja. A na drugoj imaš one koji bi radije bili negdje drugdje, ali su tu. Međutim, u nogometu se stvari mijenjaju iz dana u dan. Postoji mogućnost ostanka i uvijek razmišljam kako svakom treba dati priliku da pokaže kvalitetu. Ne želim ići u negativni kontekst. Dok su ovdje, postoji šansa za njihovim ostankom.

Marko Martinović se, pak, vratio u Hajduk, 18-godišnji Mostarac počinje s B ekipom Bijelih.

- Razgovarao sam sa trenerom B momčadi, jer želimo da svi potencijali imaju minutažu, a Martinović je jedan od igrača koji imaju visoki potencijal.

Igrači Hajduka koji nisu u optimalnom stanju

STELIANO FILIP

- parametri koji se odnose na stanje igrača su mjerljivi, njih je lako za iščitati i što se tiče količine trke i intenziteta trke, i broja metara u sprintu, izgubljenih duela

JAIRO

- bio je u Brazilu i nije nešto posebno radio otkad mu je prvenstvo završilo. Došao je u stanju u kakvom igrači ovdje obično dolaze i treba mu vrijeme za adaptaciju

MARKO FUTACS

- na jednoj strani stoje mladi koji dobro rade, ali nisu spremni preuzeti uloge nositelja, a na drugoj imaš one koji bi radije bili negdje drugdje, ali su tu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 03:15