Željko Kopić
 Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
PRESICA UOČI OSIJEKA

HAJDUKOV TRENER POSLAO NOVU JASNU PORUKU NAVIJAČIMA 'Kod mene nema skrivanja i nije mi bitno koliko trajem...'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 11. svibanj 2018. 13:38

Pred Hajdukom je posljednja domaća utakmica ove sezone. U nedjelju od 19 sati u Poljud stiže Osijek. Visokom pobjedom (5:1) nad Istrom 1961 raspoloženje se u taboru "bilih" bitno popravilo, a to je jako važno ususret finalu Kupa protiv Dinama 23. svibnja, što je središnja utakmica sezone. Jasno, cilj je i protiv Osječana isti - tri boda. Za nastavak borbe s Rijekom za drugo mjesto, a možda i za prvo, ako bi Dinamo protiv Rudeša opet kiksao.

- Stanje je u momčadi kvalitetnije nakon pobjede u Puli. Imamo još tri utakmice do kraja sezone i naravno da jedna takva utakmica vrati pozitivnu energiju, pa sam i ja zadovoljniji - rekao je na konferenciji za medije u Poljudu dobro raspoloženi Hajdukov trener Željko Kopić, piše Slobodna Dalmacija.

Posljednje tri utakmice u sezoni ujedno su i protiv najjačih suparnika - Osijeka, Rijeke i Dinama. One će odrediti ocjenu sezone?

- Sve je to stvar osobne procjene, tko što gleda i kako želi vidjeti. Nakon Rudeša sam vidio da smo dotakli točku kada kola idu nizbrdo, što me neodoljivo podsjetilo na situaciju kad sam došao u Hajduk. Napravili smo puno toga da bismo protiv Istre izgledali kako treba. Energija i intenzitet bili su veći, kao i broj presinga koji nam je donio golove. Ne želim da uđemo u film brojanja dana do kraja sezone ili da se traži "fast forward" to finala Kupa. Za mene to nije Hajduk. Apsolutni je fokus na Osijeku, onda na Rijeci, pa tek onda na Dinamu.

Split, 070418. 
Stadion u Poljudu. 
Utakmica 28.kola Hrvatski telekom 1.HNL Hajduk-Lokomotiva. 
Na fotografiji:  Zeljko Kopic trener Hajduka.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Teoretski još možete biti i prvaci?

- Uvijek sam govorio da nam je svaka utakmica bitna, pa se onda priča što bi bilo da smo napravili ovo ili ono... Jednom je Slaven Bilić imao predavanje na kojem je istaknuo važnost stvaranja specifične atmosfere. Mi smo je u jednom trenutku imali, a onda je ona nestala, poljuljala se i sad je opet moramo izgraditi. Da bismo bili pravi u finalu Kupa, potrebni su određeni preduvjeti poput psihološke pripreme, taktike i kondicije, ali i prave utakmice protiv Osijeka i Rijeke, kvalitetni treninzi...

- Bit će zanimljivo. Osijek ima kvalitetu i kontinuitet vođenja momčadi. Svoje najbolje utakmice igraju u derbijima te da svi koji dođu na Poljud su jako motivirani premda Osijek trenutno nema rezultatski imperativ osim da odigra najbolje što zna, što je i logično. Svi se žele prikazati u što boljem svjetlu. Vjerujem da će gledatelji moći uživati u dobrom nogometu.

Osijek?

- Kvalitetan napadački potencijal, ali i u ostalim linijama. Osnovni problem bio je protiv zatvorenijih momčadi, protiv bloka kad bi morali igrati. A u brzim tranzicijama u takvim utakmicama bili su uspješni. To se događa i nama gdje se od nas traži da napadamo i kreiramo igru prema naprijed, a svejstan si da to otvara priliku suparniku za kontre. Na to moramo pripaziti.

Niste dobili ekipu iz top 4 na Poljudu?

- U vrhu smo na gostujućim utakmicama a na Poljudu ove sezone nemamo pravi rezultatski učinak. Ovo je prilika da i to popravimo. Bilo je golova gdje smo zabijali u finišu i primali, različiti su bili konteksti. Da bi u takvim utakmicama ekipa bila prava, mora biti posložena na svim razinama. U nekim je utakmicama i pritisak bio velik, a bilo je i problema s ozljedama naših napadača. Neki su i otišli... Sve to utječe.

Nižić, Savvas, Carbonieri...?

- Nižić i Savvas rade po individualnom programu, a Carbonieri danas ima u 13 sati magnetsku rezonancu pa ćemo znati više.

Bosančić nije bio ni među 18 u Puli, a bila je šansa da zaigra?

- On već duže vrijeme nema kontinuitet igara ni definiran status što se tiče ugovora, bilo je i problema s ozljedama. Procijenili smo da mi to nije bila optimalna varijanta za tu utakmicu.

Juranović od beka do stopera, bio i kapetan zadnjih pola sata u Puli, probudio se?

- Nisam imao ni u jednom trenutku problem staviti ga na tu poziciju jer smo procijenili da je u dobrom stanju sada, što je i pokazao u Puli.

Almeida, Kožulj igraju zadnje utakmice?

- Prvo treba podvući crtu na ovu sezonu pa razgovarati o prijelaznom roku. Sastavit ću izvješće sa svojim viđenjem i idejama kako bi momčad trebala izgledati, a onda je na sportskom direktoru i ljudima iz klubu da to prihvate ili ne.

Navodno vi i Bjelanović s Gojunom odrađujete prijelazni rok?

- Ništa još nije definirano. Dok ne bude, ne mogu to ni komentirati.

Plan priprema do Vinkovaca nakon Rujevice?

- Razgovarat ćemo o tome nakon Osijeka. Vratit ćemo se u Split i putovati prema Vinkovcima. U utorak ujutro smo već u Vinkovcima.

Poruka navijačima?

- Od prvog dana ne volim prevelike poruke. Dva puta sam iskomunicirao s navijačima. Kod mene nema skrivanja i nije mi bitno koliko trajem nego da dok sam ovdje da se ne napravi ništa manje od maksimuma. Kad sam procijenio da je komunikacija potrebna da bi imali jasniji uvid i vjeru da će stvari ići na dobro to sam i napravio. Navijače ne treba previše pozivati, oni su tu, djeluju, podrška su bili i protiv Rudeša i protiv Istre, bit će i na svim ostalim utakmicama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 16:42