Paolo Tramezzani
 JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
UVEO I MLADE SNAGE

Hajdukov trener s razlogom nosi nadimak ‘Mister 1:0‘, a ovih osam igrača uvijek su u prvoj momčadi

Paolo Tramezzani pet je puta s Bijelima slavio minimalnim rezultatom
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 25. ožujak 2021. 22:28

Nije teško pogoditi koji je omiljeni rezultat Hajdukovog trener Paola Tramezzanija. U šest pobjeda upisanih s poljudskom momčadi čak je pet puta potpisao identičnih 1:0. Dvaput sa Šibenikom, dvaput s Rijekom i po jednom sa Istrom. Pet pobjeda s 1:0, a da ironija bude veća, i u šestoj pobjedi hajdukovci su postigli jedan zgoditak, ali je varaždinski autogol (Memija) “pokvario” idealni niz istovjetnih rezultata.


U deset prvenstvenih dvoboja na klupi Hajduka samo je jednom Tramezzanijeva utakmica zaključena s većim brojem zgoditaka. Poraz od Dinama (1:3) u Maksimiru očito je iznimka koja potvrđuje pravilo jer u svim ostalim susretima ukupno su postignuta maksimalno dva zgoditka. Prepoznatljiv je nogomet Tramezzanija, ali polako sszkuplja bodove. U 10 utakmica uzeo je 19 bodova, statistički gledano osvojio je 63 % bodova u proljetnoj polusezoni. Za usporedbu, jesenas je Hajduk uspio skupiti tek 17 bodova u 14 utakmica što je mizernih 40 %.

Stegnuta obrana

Dalje, brojke potvrđuju da je Tramezzani stegnuo obranu. Bijeli su u 10 utakmica primili sedam zgoditaka (0,7 po utakmici) dok su prošle jeseni čak 21 loptu vadili iz mreže. U prosjeku, primali su 1,5 zgoditak po utakmici. Dojam nije blistav, igra nije atraktivna, ali Hajduk pobjeđuje ne primajući golove u tvrdim taktički zahtjevnim utakmicama. To je izvedba “Mistera od 1:0”.
Inače, u kratkom boravku na Poljudu, očito je da je Tramezzani postavio temelje momčadi.

Razvidno je da je Kalinić prvi vratar, Simić i Vušković standardni stoperi, Todorović i Čolina bočni igrači, Fossati dirigent u sredini, a Livaja i Umut glavne uzdanice u napadačkoj liniji. Osam igrača je dosad držao kao okosnicu momčadi, a ostali su se borili za pozicije, dobivali veću, odnosno manju minutažu. Pritom treba reći da je Kačaniklić stigao krajam veljače, a potom se nakon tri tjedna ozljedio. Diamantakos je zadnju odigrao s Osijekom početkom veljače, a konkurenciju su u napadu, od prošlog vikenda, pojačali dojučerašnji juniori Biuk i Ljubičić.


Pritom nije nebitno dodati kako je Tramezzani do utakmice u Rijeci početkom veljače igrao u sustavu 4-3-2-1, a potom je okrenuo u 3-4-2-1. U tom sustavu je profilirao osam nositelja, a tri pozicije još traži. Stopera, veznjaka uz Fossatija i drugog polušpica uz Livaju.

Tramezzanijevih šest HNL pobjeda

22. siječnja 2021.
ŠIBENIK - HAJDUK 0:1
(Teklić u 62. minuti)

3. veljače 2021.
HAJDUK - ISTRA 1961 1:0
(Umut u 16. minuti)

(10. veljače 2021.
RIJEKA - HAJDUK 0:1
(Caktaš u 90. minuti)

27. veljače 2021.
RIJEKA - HAJDUK 0:1
(Umut u 72. minuti)

6. ožujka 2021.
HAJDUK - VARAŽDIN 2:0
(Čolina u 8. minuti,
Memija-ag u 45.)

20. ožujka 2021.
HAJDUK - ŠIBENIK 1:0
(Ljubičić u 32. minuti)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 17:47