VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
PUŠE SE I NA HLADNO

Hajdukovci, oprez! Stiže ekipa koja je ljetos zaledila Poljud. I tada su Bijeli htjeli dobiti tri zaredom

Varaždin je i ove sezone prekidao niz Hajduka i tradiciju koja je trajala od 2009. godine.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. ožujak 2021. 15:21

Nova je prigoda pred Bijelima upisati tri vezane pobjede u prvenstvu. Dvaput su dobili Rijeku, dvaput po 1:0 je bilo dovoljno za šest bodova. Stiže naizgled lagana zadaća, ali već smo se u zadnjih godinu dana naučili da nema za Bijele rutinskih pobjeda. Možda bi nas mogli ponovno naviknuti na lakoću pobjeđivanja, ali za takav doseg trebaju uspjesi u nizu. Uostalom, posljednje prigode za tri pobjede u seriji sve su vezane uz Varaždin. Krenimo od ove sezone...

Primorčeve dvije

Dvije pobjede zabilježio je na gostovanjima u studenome Boro Primorac, svladali su Bijeli u četiri dana Belupo (2:0) i Lokomotivu (2:1), potom imali Rijeku na Poljudu, ali su pokleknuli na kišnom i blatnjavom Poljudu. Međutim, Varaždin je bio prigoda da se upišu tri uzastopne pobjede na gostovanjima. Ali, početkom prosinca izgubili su Bijeli 2:4 u susretu obilježenom s nizom pogrešaka zadnje linije.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Ali, gubilo se od Varaždina i na Poljudu. U lipnju prošle godine uzeo je Hajduk šest bodova s Interom (2:1) i Istrom (1:0), raspored je u postkorona razdoblju doveo Varaždin na splitski travnjak. Tradicija je neupitno sugerirala da je Hajduk veliki favorit, Varaždinci nisu na Poljudu slavili još od 2009. godine kada su se Bijeli s Dinamom borili za naslov. Ali, što je tradicija naspram 90 minuta na terenu. Hajduk je neočekivano poražen 2:3 u dvoboju s momčadi koja je borila za opstanak. I ne samo da je poražen, već je igrom, posebno u prvih 45 minuta, potpuno deklasiran. Propala je tako prigoda za Hajdukov novi niz od tri vezane pobjede koje su prošle sezone uspjeli upisati u dva navrata. U obje je sudjelovao upravo Varaždin, zato se i smatralo da je nova prigoda “zicer” za Bijele. Možda su upravo ti bodovi Hajduk koštali plasmana, ako ništa drugo, poraz je srušio pozitivno ozračje u Tudorovoj svlačionici.

Prethodno je Hajduk pisao pobjednički niz na startu sezone s Burićem koji je dobio Istru, Varaždin i Lokomotivu, pa su istu seriju u rasporedu ponovili Burić i Igor Tudor, koji je na proljeće preuzeo Hajduk. Mijenjali su se treneri, ali Varaždin je začinio svaku seriju, bio konstanta pobjedničkog niza Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:16