ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
U LOVU NA EUROPU

Hajdukovci otišli za Kazahstan! Trener Gustafsson uoči sudara istine: ‘Napravit ćemo sve za prolaz‘

‘Za sve nam treba još vremena, a vremena nemamo. Zato radimo u hodu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. srpanj 2021. 10:23

Veliki hendikep za Bijele, lošu vijest objavio je trener Gustafsson na ranojutarnjoj pressici na Poljudu uoči polaska za Kazahstan. Marko Livaja nije otputovao sa Hajdukom na uzvratnu utakmicu sa Tobolom koja se igra sutra u Kostanaju u okviru 2. pretkola kvalifikacija Konferencijske lige.

Livaja je još na prijateljskoj utakmici sa Zrinjskim pred dva tjedna dobio udarac u gležanj zbog kojeg je trpio bolove. Odigrao je tri utakmice, ali došao je trenutak kada je trebalo predahnuti i zaliječiti ozljedu.

- Imao je velike bolove, zbog toga je ostao u Splitu - kazao je trener Jens Gustafsson.

Livaja je od dolaska u Hajduk prošle zime propustio samo jednu utakmicu, derbi sa Dinamom u travnju, a pored utakmice sa Tobolom, po svemu sudeći propustit će i nedjeljni dvoboj sa Šibenikom u HNL-u. Biuk je otputovao s momčadi u Kazahstan, ali ne očekuje se njegov nastup s obzirom na ozljedu mišića zadnje lože. Ali, i bez Livaje ostaje rezultat iz prvog susreta. Trener Gustafsson je zadovoljan kapitalom kojeg su Bijeli stvorili u prvoj utakmici.

- Iz prvog susreta imamo 2:0, a uz to smo kreirali još šansi za pogotke, mogli smo postići još koji zgoditak. Ali, i ovako je dobro. Prije prve utakmice ste me pitali jesam li zadovoljan sa rezultatom 2:0, i ja sam odgovorio da sam zadovoljan. I danas sam zadovoljan sa dva razlike, međutim gledamo na uzvrat sa izričitim ciljem prolaska u sljedeće kolo. Napravit ćemo sve za prolaz od 3. pretkola.

Svjestan je Gustafsson da je vremenska razlika također bitan faktor, da uvjeti nisu isti kada se igra u Europi ili u „predgrađu Azije”.

- Dug je put do Kazahstana, ali to nije alibi.

Gustafsson očekuje da će Tobol više napasti, što i nije iznenađenje.
- Bit će agresivniji, više će napadati. Ipak imaju rezultatski zaostatak.

Hajduk se još uvijek formira, momčad nije spremna. Imate li dovoljno igrača ?
- Moramo nastaviti raditi, imamo neke igrače koji su nam se naknadno priključili. Moramo još rasti kao momčad, napredovati u našoj igri, u razini fizičke pripremljenosti. Sve to treba biti još bolje. Za sve nam treba još vremena, a vremena nemamo. Zato radimo u hodu. Ne tražim još vremena, jednostavno kvalitetno radimo na tome da budemo još bolji – rekao je Gustafsson.

Lovrencsics: 'Pun sam emocija jer sam došao u velik klub'

Gergo Lovrencsics je igrač koji već ima iskustvo igranja u Kazahstanu. Pred dvije godine sa Ferencvarosom je igrao protiv Žetisua. Lovrencsics je odbacio tvrdnje kako je Tobol ekipa koja nije na razini Hajduka.

- Na europskom nivou, u ovakvim kvalifikacijama, svaki susret je težak, neovisno o protivniku. Imam loših iskustava u susretima kada bi se govorilo kako smo unaprijed bolji od nekog. Igrao sam već prije dvije godine u Kazahstanu, protiv Žetisua. Teško je tamo igrati zbog vremenske razlike, vremenskih prilika. Imamo iskustvo igranja protiv Tobola iz prvog susreta. Moramo biti na pravom nivou da ovu prednost zadržimo – rekao je Lovrencsics.

Naknadno ste se priključili momčadi tek nakon završenih priprema uj Sloveniji.
- Radim sve da budem što spremniji. Pun sam emocija jer sam došao u velik klub. Imam snage i želim to pokazivati na travnjaku – rekao je Lovrencsics.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:47