Vladimir Dugandzic / Hanza Media / Hanza Media
SAMO TERETANA

HAJDUKOVCI PROŠLI KRIŽNI PUT Mađarski napadač poručio: 'Smršavio sam, a uskoro ćete me vidjeti u pravom izdanju'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. listopad 2016. 19:41

Ima neke simbolike u tekućem tjednu Hajduka koji je u dvije prijateljske utakmice pobijedio identičnim rezultatom od 2:0. Najprije kod Zmaja u Blatu na Korčuli, pa onda u Poljudu protiv Zrinjskoga, prvaka Bosne i Hercegovine. Na obje utakmice zabili su su isti igrači - Frane Vojković i Marko Futacs. Obojica su, naime, prošla “križni” put, imali su ozljede križnih ligamenata koljena, a obojica su sada u normalnom ritmu, u potpunosti su se oporavili.

Nije to sve, obojica su zabila i prije mjesec dana u prijateljskom susretau protiv Širokoga Brijega, a još k tome su ljevaci. Prijateljske se utakmice isto broje, treba dati gol i u tim susretima. Vojković je još 19-godišnjak, prošle zime je potpisao profesionalni ugovor s Hajdukom i strpljivo koristi svoje prilike

- Drago mi je zbog ta dva gola, ali još žalim za prigodom protiv Intera u prvenstvu. Da je bilo malo sreće, mogla je i ta lopta ući, bio je dobar šut. Uvijek težim dati sve najbolje od sebe, a golovi samo pomažu. Sjela mi je lopta dobro protiv Zrinjskoga. Za sebe smatram da imamo dobar šut. Nekad uđe, nekad ne uđe, ovaj put je ušlo. Volio bih samo da ove dobre igre i golove s prijateljskih utakmica mogu prenijeti na službene.

Svjestan je Vojković da je velika konkurencija u veznom redu i krilnim pozicijama u Hajduku ove sezone. Upisao tri nastupa u prvenstvu i jedan u Kupu.

- Značit će mi ovo puno za samopouzdanje. Dobio sam priliku protiv Intera i protiv Jalžabeta, zabijam u prijateljskim utakmicama i iskorištavam minutažu. Međutim, ima tu još prostora za napredak, a ovo će mi svakako biti poticaj za dalje.

Odlučit će trener

Nada li se minutaži protiv Splita u nedjelju?

- Na treneru je da odluči, vidjet ćemo kakvo će biti stanje s ozljedama. Ja ću sto posto trenirati kroz tjedan, kao što i inače radim, a odluka je njegova. Moje je da nastavim ovako igrati, a nadam se da će mi se otvarati prigode.

Nakon što je potpisao ugovor s Hajdukom rekao je da mu je cilj postati nositelj igre Bijelih...

- To mi je i dalje namjera. Nije išlo baš kao što sam ja zamislio, možda sam bio malo preoptimističan, ali hvala Bogu, još sam mlad i ima vremena.

- Zbog ozljeda je ukupno gotovo dvije godine bio izvan terena, ali se nije predao.

Bila je velika pauza, bitno je sada da se dižem. Vratio sam se nakon ozljede, to je sada iza mene, ne razmišljam uopće više o tome.

Nije mu problem igrati za Hajduk II...

- Pitao sam trenera mogu li igrati protiv Neretvanca u nedjelju, dobar je derbi. Očekuje se dobra utakmica, dobar je teren. Svi smo jedno tijelo, prva i druga momčad. Igrači iz prve igraju za drugu i obrnuto.

Kako vidi rasplet prvenstva, je li Rijeka puno odmaknula?

- Mi dajemo sve od sebe u svakoj utakmici. Daj Bože da osvojimo maksimum u svakoj utakmici. Ako ne osvojimo tri boda u nekoj utakmici, onda je tu sljedeća u kojoj ponovno želimo pobjedu. Idemo iz susreta u susret.

Marko Futacs (26) ima ove sezone četiri gola i dvije asistencije u službenim nastupima, a igrao je u prosjeku 45 minuta. Uz to zabio je, kao i Vojković, dva puta u ovom tjednu.

- Jako mi je drago zbog toga, zato sam i došao u Hajduk. Ovo su samo prijateljske utakmice, no nakon što sam imao dugu stanku, za mene je važan svaki gol i svaka utakmica. Nadam se da ću to prenijeti i na utakmice u prvenstvu. Ovaj tjedan će mi sigurno pomoći, dobro je zabijati za samopuzdanje.

Pustite brojke

Bilo je nejasno tko je trebao izvesti penal protiv Zrinjskoga.

- Nakon penala sam poviknuo prema treneru da mi je žao, nisam ga želio podcijeniti. Penal je bio na meni, a da nisam bio u stanju izvesti jedanesterac, onda ga sigurno ne bih izvodio. Da sam promašio, nešto bi se drugo dogodilo. No, zabio sam, sretan sam zbog toga.

U nedjelju dolazi Split koji je zadnji na tablici?

- Ne smijemo zbog toga misliti da je to laka utakmica, moramo biti maksimalno koncentirani. Iako je lakša utakmica, treba je odigrati isto kao da igraš protiv Dinama. Bit ćemo spremni za taj susret.

Dojam s tribina je da je Futacs izgubio nešto na masi..

- Jesam, ali neću o brojkama. Imam više samopuzdanje. Tako je to kad sam radio dosta dugo zbog ozljede samo u teretani. Sada normalno treniram, ovaj tjedan sam odigrao dvije utakmice. Pokretljiviji sam na terenu. Na kraju sezone vidjet ćete pravoga Futacsa, nadam se da će biti tako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 10:07