Željko Kopić
 Vlado Kos / Hanza Media
REAKCIJA TRENERA

HAJDUKOVCI SE NI POBJEDOM NISU UMILILI NAVIJAČIMA Igrači nisu prišli Torcidi, ali Kopić jest: 'Nemam što reći o tome. Sami su se tako dogovorili'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 29. studeni 2017. 21:49

Prvi je na presicu nakon polufinalne utakmice između Osijeka i Hajduka došao trener pobjednika, Željko Kopić. Smireno je govorio o svojim dojmovima, zadovoljstvo nije skrivao, ali nekako je ostavljao dojam kao da mu je golem teret pao s leđa. I da mu sreća nije potpuna. Razvidno, opteretili su ga golemi problemi u njegovom klubu u kojem je, eto, vodio tek treću utakmicu. A napustio je Gradski vrt u pobjedničkom ozračju.

- Da, zadovoljan sam. Jednako visokom energijom kao i rezultatom u utakmici visokog uloga. Pokušali smo u prvom poluvremenu znajući što nas čeka u Gradskom vrtu s tri napadača spriječiti dubinu Osijekove igre. Uspjeli smo, a onda pred kraj poluvremena doći i u vodstvo. Bili smo spremni na napadačku poduzetnost domaćina u nastavku. Nije nas poremetilo izjednačenje, a Nižićev nas je gol opet vratio u prednost nakon čega smo uspjeli zatvoriti sve prilaze svojim vratima. Zadovoljan sam pristupom igrača, njihovim zalaganjem i taktičkom disciplinom. Spasili smo ovom pobjedom sezonu i nadam se da će nam pomoći do kraja ovog dijela prvenstva - izjavio je Kopić.

Hajdukovi igrači su nakon utakmice stali na rub igrališta, Torcidi nisu prilazili. Kopić jeste.

- Nemam što reći o tome. Sami su se igrači dogovorili da će se okupiti, ali prilaziti neće. Osobno se zalažem i zalagati ću se za kvalitetnu komunikaciju, vratiti sve pa i navijače na pravo mjesto, a mi ćemo se radom i trudom zalagati da obavimo svoj posao jer samo tako možemo doći boljitku u odnosu - kazao je trener Hajduka Željko Kopić.

Lošijeg je raspoloženja bio njegov kolega Zoran Zekić. Osijek je ispao, kako bi i moglo biti drugačije.

-Nije lako poslije svega. Teško je izgubiti utakmicu na ovakav način. Primili smo gol iz prvog Hajdukovog izlaska ka našem kaznenom prostoru, druga dva također nakon neshvatljivih naših pogrešaka. Što sad mogu reči nego čestitati pobjedniku. Na svoje sam igrače ponosan iako imam određene taktičke zamjerke, ali ne vrijedi sada o tome. Završiti ćemo sezonu, prvenstvo a onda u zimi vidjeti što i kako dalje - rekao je Zoran Zekić.

Zaiskrilo je pred kraj utakmice između njega i napadača gostiju Ante Ercega, verbalno...

-Ništa u takvoj mjeri da se to treba obrazlagati. Mlad je dečko, svi smo vrući, izgladili smo to ubrzo - zaključio je Zoran Zekić.

D.Ružić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 03:35