EUFORIJA NA POLJUDU

Hajdukovci spremni za derbi s Dinamom: 'Idemo na pobjedu, napast ćemo ih od početka'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 20. veljača 2013. 17:19

S Hajdukove strane ovo će biti derbi debitanata. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati nogometaši Hajduka koji su osjetili što znači igrati derbi protiv Dinama na Poljudu. Razlog je taj što kroz cijelu 2012. godinu nije bilo derbija na Poljudu. Zadnji susret bio je 10. rujna 2011. kad je završilo bez pobjednika 1-1., a u međuvremenu su Splićani promijenili cijelu momčad.

Puno je zanimljivih statističkih podataka, pa tako stoji da zadnja pobjeda Hajduka protiv Dinama na Poljudu datira iz 31. listopada 2009. godine kad je bilo 2-1, posljednja tri prvenstvena derbija na Poljudu završila su rezultatom 1-1.

Iz zadnjeg derbija “preživjeli” su samo Lima i Vuković, a posljednju pobjedu osjetio je Oremuš.

Uz Gorana Jozinovića oni su ti koji će biti u momčadi koja će istrčati u nedjelju na Poljudu, a da imaju neko iskustvo. Za sve ostale bit će to vatreno krštenje. Očekuje se sljedeći sastav: Blažević - Oremuš, Milić, Nižić, Jozinović - Andrijašević, Lima - Vršajević, Caktaš, Maglica - Vuković.

Kad smo već kod statističkih podataka, spomenimo i to da je ovo prvi splitski derbi za trenera Mišu Krstičevića, a izazov je i pred Krunom Jurčićem, koji kao trener nikad nije pobijedio Hajduk u prvenstvenim ogledima. Skor mu je osam utakmice, po četiri remija i poraza.

Za nekoga će biti prvi koji se pamti. Za Krstičevića ili Jurčića, vidjet ćemo u nedjelju.

Ulaznice idu dobro, i iako se očekuje loše vrijeme u nedjelju popodne, uz kišu, sigurno je da će atmosfera biti uzavrela.

- Svi znamo što znači derbi i vjerujemo da ćemo pred svojim navijačima imati odličnu atmosferu. Očekivanja su uvijek ista, idemo na pobjedu, napast ćemo ih od početka i nametnuti našu igru. U ovoj sezoni odigrali smo dosta velikih utakmica pa tako ni ova ne bi trebala biti problem - kaže Goran Jozinović.

Hajdukovci očekuju da će Dinamo istrčati na Poljud s ofenzivnim gardom.

- Za očekivati je da će igrati kao protiv Rijeke, ali sa nama će imati puno teži posao. Bit će to drugačija utakmica. Ne opterećujemo se Dinamom. Igramo pred našom publikom pa neka oni misle o nama, a ne mi o njima.

Najveći problem Hajduka je obrana, na stoperskim pozicijama nema Maloče, Jonjića i Milovića pa će se zaigrati Milić i debitant Nižić.

Ali hajdukovci vjeruju da neće primiti gol, i da će zadržati opasne ofenzivce poput Čopa, Bećiraja, Sammira...

Derbi Hajduka i Dinama kad se igra na Poljudu nešto je posebno, i može se po ambijentu uspoređivati s najvećim derbijima u Europi. Pa kad Avdiju Vršajevića upitate može li se ova utakmica usporediti s utakmicom Čelika i Sarajeva, on vrti glavom.

- I na Bilinom polju zna atmosfera biti užarena, ali neusporedivo je to s Poljudom. Ono što sam doživio protiv milanskog Intera na Poljudu, nisam doživio nikada u karijeri, teško je ne dati sve od sebe u takvoj atmosferi - komentirao je Vršajević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:27