CROPIX
'ZNA SE U ČEMU SMO NAJJAČI'

HAJDUKU IZ ZAGREBA STIGLA PRVA ROĐENDANSKA ČESTITKA UOČI TUDOROVOG POVRATKA NA POLJUD: 'I Osijek je protiv nas slavio rođendan...'

LOKOMOTIVA U odličnom su raspoloženju nogometaši s Kajzerice otputovali u Split gdje danas od 17.30 igraju utakmicu 21. kola HNL-a protiv Hajduka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. veljača 2020. 16:05

Lokosima će danas na Poljudu protiv Hajduka (17.30) nedostajati samo ozlijeđeni Lešković, svi su ostali igrači spremni za nastup, a u odnosu na startni okršaj s Rijekom, među kandidate za igru vratili su se Cokaj i Tolić, koji su tu utakmicu preskočili zbog suspenzije (žuti kartoni).

Nisam opterećen

Trener Goran Tomić kaže:

- Pobjeda protiv Rijeke udahnula nam je i dodatno samopouzdanje i puni optimizma čekamo dvoboj s Hajdukom. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo, dat ćemo sve od sebe i nadam se da nećemo travnjak napustiti pognute glave - kaže Tomić, koji još kao trener nije ostvario pobjedu u Splitu:

- Remizirao sam s Lokomotivom, ali pobjedu još nemam! Bilo bi krasno kad bismo u subotu dohvatili sva tri boda, nitko ne bi bio sretniji od mene! Ali nimalo se ne opterećujem tom statistikom, mlad sam trener i jednom će ta pobjeda sigurno doći. Svaka je utakmica priča za sebe, svaka utakmica donosi nešto novo, u svakoj utakmici želim pobijediti...

Kakav Hajduk očekujete? Goropadan, koji će vas napasti od prve minute, ili...?

- Siguran sam da će nas odmah napasti, nosit će ih navijači i krenut će na nas visokim presingom. Na to smo se pripremali cijeli tjedan, dobro znamo što nas čeka na Poljudu i vjerujem da znamo kako treba odgovoriti na te Hajdukove napade.

Takva bi vam, napadačka Hajdukova igra, trebala odgovarati, budući da će vam se otvoriti dosta prostora za protunapade, koji su vaše najjače oružje?

- Da, zna se kako mi igramo, zna se u čemu smo najjači, nema tu nekih velikih nepoznanica. Samo se nadam da ćemo tu našu snagu pokazati i na Poljudu. Moramo biti čvrsti i agresivni u defenzivnom dijelu igre i budemo li dobro funkcionirali u obrani, tada se možemo nadati dobrom rezultatu. Jer, napad me ne brine, napravit ćemo svoje u napadu...

Općenito bi vam taj novi sustav Hajdukove igre s trojicom igrača u posljednjem obrambenom redu trebao ponuditi dosta prostora za ubacivanje između linija, kao i po bokovima?

- Vidjet ćemo... U tom je novom sustavu Hajduk odigrao cijele zimske pripreme, igrao je tako i na proljetnom startu u Varaždinu i na svim je utakmicama dobro funkcionirao u obrambenom dijelu igre. Obrana im je, dakle, dobro posložena, međutim svaka utakmica donosi neke nove situacije na terenu. Nama je najvažnije da znamo kako se sučeliti Splićanima, da svaki igrač zna što treba raditi na travnjaku. I bude li to tako, uz malo sreće možemo se vratiti neporaženi u Zagreb.

Zanimljivo, bit će ovo debi novog Hajdukova trenera, Igora Tudora, na Poljudu, pred vlastitim navijačima?

- Čini mi se da smo mi pretplaćeni na utakmice u kojima Hajdukovi treneri debitiraju na klupi, općenito ili na Poljudu! Ovo je sad treći put da igramo s Hajdukom koji je dobio novog trenera! Bili smo prvi suparnik Hajduku s Oreščaninom, pa smo ljetos bili prvi na Poljudu kad je na klupu sjeo Burić, sad nas opet čeka novi Hajdukov trener! Svake sezone ista priča, ha, ha...

Sastav? Vidjet ću...

No, dobro, to više govori o Hajduku, nego o vama. Usput, u Splitu pripremaju veliku feštu, sljedećeg tjedna slave 109. rođendan Hajduka, a baš su utakmicu s Lokomotivom izabrali za slavljeničku! Jeste li spremni biti puka dekoracija na tom najavljenom slavlju?

- Ha, ha... Jednom je i Osijek slavio svoj rođendan igrajući protiv nas, pa smo ga pobijedili u Gradskom vrtu! Zanima nas samo ono što će se događati na travnjaku, uopće ne razmišljamo o tim popratnim potankostima. Niti me zanimaju medijska prepucavanja, želimo samo odigrati dobru utakmicu, najbolju što možemo, te se vratiti na Kajzericu neporaženi.

Hoće li biti promjena u sastavu u odnosu na momčad koja je svladala Rijeku?

- Vidjet ćemo. O sastavu ću odlučiti na dan utakmice - kaže Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 09:32