Vojko Basic / CROPIX CROPIX
DOJAM SA SPLITSKE STRANE

HAJDUKU SE TO DOGODILO VEĆ TREĆI PUT OVOG PROLJEĆA! Bijeli nisu imali raspoložene pojedince, već ih za vikend Bijele čeka novo iskušenje

HAJDUKU SE TO DOGODILO VEĆ TREĆI PUT OVOG PROLJEĆA! Bijeli nisu imali raspoložene pojedince, a pogled na ljestvicu izaziva zabrinutost, već za vikend Bijele čeka novo iskušenje
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. ožujak 2020. 23:27

Prvi poljudski poraz Tudora u povratničkom mandatu potpisan je u derbiju. Kao i pred dva i pol tjedna u Koprivnici, Hajduk je ponovno pao nakon isključenja. U igri “11 na 11” Bijeli ne primaju golove, ali utakmice gube nakon što ostanu s igračem manje. Već treći put ovoga proljeća dogodilo se da stoperi dobivaju crveni karton. Poslije Mujakića protiv Lokomotive i Jurića kontra Belupa, isključenje je u derbiju zaradio Ismajli. Ravnopravno se igralo 40 minuta do isključenja Ismajlija, a onda je Dinamo nakon samo sedam minuta materijalizirao brojčanu prednost čime je utakmicu otišla u izvjesniju fazu. Tudor se nije predavao, u posljednjih pola sata ubacio je dva napadačka aduta Jradija i Eduoka, ali bez uspjeha. Bijeli su do kraja iskazali želju i borbenost, ali te dvije komponente nisu bile dostatne da bi se preokrenuo rezultat i izbjegao poraz.

Ismajli je prilično naivno došao do crvenog kartona. Dva prekršaja na središtu igrališta Hajduku su primarno otupjeli napadačku oštricu, jer Tudor je logično povukao Krekovića poslavši u igru stopera Radića.

Hajduk nije imao pojedince poput asistenta Oršića i strijelca Kadziora na suparničkoj strani. Jairo je jedini bio spreman na igru dubine, na konstantno traženje lopte iza zadnje linije Modrih. Hajduk se tako postavio, čekao je oduzetu loptu i brzom tranzicijom namjeravao iskoristiti prostor na polovici Modrih. Ali, zamišljena taktika trebala je i raspoložene pojedince. Caktaš bez znatnijeg učinka, bokovi Juranović i Tahiraj neprimjetni, a bez njihova maksimalnog doprinosa nije Hajduk imao što tražiti u napadačkom dijelu protiv tvrdog i na borbu spremnog Dinama.

Porazom u derbiju Hajdukovo drugo mjesto nije više sigurno kao što se činilo početkom tjedna. Rijeka i Lokomotiva su pred vratima, stigli su na bod, odnosno dva poena zaostatka. A već je u nedjelju novo iskušenje na Rujevici.

Pogledajte golove s derbija:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 20:22