Dino Mikanović i Robert Ljubičić

 VOJKO BASIC Cropix
VAR SOBA

‘Hajduku treba remont, pet igrača neće biti dovoljno. Dinamo? Evo koga bih izabrao između Vipotnika i Frigana‘

Pogledajte najavu zanimljivog 29. kola HNL-a s našim već stalnim gostom Ilijom Lončarevićem
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 14. travanj 2023. 09:38

VAR SOBU POGLEDAJTE U NASTAVKU:


Hajduk je u finalu Kupa...

- Hajduk si je kupio 40 dana mira, 40 dana da krene u jednu veliku rekonstrukciju momčadi. To nije samo moje mišljenje, pričao sam s puno trenera i ljudi iz nogometa o tome. Hajduku čestitke na plasmanu u finale, na šansi da drugu godinu zaredom uzme trofej, što mu nije pošlo za rukom 18 godina. No, Hajduk ne izgleda nimalo dobro. To je zabrinjavajuće. U Koprivnici je imao jedan udarac u okvir gola, to je bio Livajin penal. Ni protiv Istre nije izgledao baš dobro. Rezultati nisu toliko loši. Što će napraviti na ljeto? Ne znam. Vidjet ćemo, ali to sad nije momčad koja može izboriti skupinu u Europi. Hajduk treba veliki remont. Po mojem mišljenju pet igrača nije dovoljno, Hajduku treba sedam - osam igrača. Što neće biti lagan posao. Ova momčad pada. Potencijalno osvajanje Kupa i drugo mjesto u HNL-u će to možda pokrit, ali to nije ono čemu Hajduk teži - u uvodu će Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti.

- Hajduk nema opravdanja da protiv slabije momčadi ne igra dominantniji nogomet. Normalno da je rezultat toga efikasnost - nema završnice, šansi, udaraca na gol. Pobjeda zaslužena, ali je stigla preko jedanaesterca. Definitivno je tu nešto problematično. Ako već nisi u stanju, a to se kroz godine ustanovilo, da s takozvanim transferom stranih igrača nešto napraviš, zašto svoju školu malo više ne izguraš u prvu momčad? Imat ćeš isti plasman, ali ćeš dobiti igrače, kvalitetu... - mišljenje je Ilije Lončarevića.

Je li Igor Bišćan pravi trener za Dinamo?

- Vidjet ćemo. Pozdravljam njegov dolazak. On je trener koji se svojim imenom i prezimenom usudio spustiti u Drugu ligu, uveo Rudeš u Prvu. Uzeo je dvostruku krunu s Olimpijom. Uzeo Kup u Rijeci, a u mladoj reprezentaciji imao dobre rezultate. Pravi je dinamovac, mlad, pun energije. Mislim da je najbolji mogući izbor koji je u ovom trenutku postojao za Dinamo. Vjerujem da će donijeti Dinamu potrebni impuls. Zaslužuje podršku, ali neće mu biti lako - smatra Šola.

Dobili smo neke odgovore o tome tko vodi struku u Dinamu.

- Nismo do kraja, ali ćemo dobiti. To je već veliki plus. Zadovoljan sam i sretan što se Bišćana tiče i nadam se da će se situacija u klubu čim prije riješiti tako da svi tamo osjete nekakav mir. Na dobrom su putu i želim novim ljudima i njemu kao treneru sve najbolje - reći će Lončarević.

Transferi u Dinamu?

- Glupo je pretpostavljati. Pretpostavke za Petkovića traju već dvije godine. Možda se opet ništa ne dogodi. Najveći problem svake momčadi je da ti odu dva stopera i vratar. Ako nemaš sigurnost u zadnjoj liniji, onda imaš veliki problem. Govorim u kontekstu Dinama. Sad nema problema, vjerojatno neće biti drastičnih, ali moraš biti spreman - kaže Lončarević.

- Realno, Theophile odlazi iz kluba. Čak i ako ne ode Šutalo i Perić. Iako nisam siguran. Jer, ako dođe dobra ponuda za Šutala, on će morati otići. Jer Dinamo puno troši i mora prodavati. Sigurno će Dinamo trebati jednog ili dva stopera. Iako je Gurlica, svi u klubu kažu, veliki potencijal. Stvarno je dobar, ali još je premlad. Dinamo sigurno treba lijevog beka ili će Bišćan pokazati da vjeruje Bočkaju ili Štefulju. Treba mu obavezno jedno krilo. Sad je li Bulat zamjena za Mišića, ne znam. Treba će jedan defenzivni vezni. A između Vipotnika i Frigana ja bih uzeo Frigana jer Vipotnik je klasičan centarfor, a Dinamo već ima dva. Frigan može igrati u tandemu s Drmićem ili Petkovićem, može igrati i kao desno krilo, ima lijevu nogu, dribling, brzinu. Ali ako ode jedan od Petkovića i Drmića onda će Dinamu trebati klasični centarfor - zaključio je Šola.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 16:08