VLADO KOS/CROPIX Cropix
PALI SAMI HVALOSPJEVI

Hakler u Gradskom vrtu! Stigao je kao nepoznanica, brzo se prilagodio, a Bjelica je raspalio maštu fanova

Kada Nenad Bjelica u nekome vidi mlađeg sebe, onda taj ne može biti loš nogometaš
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. srpanj 2021. 15:04

U Gradski vrt došao je kao relativna nepoznanica, doduše, s ugledom jednog od najboljih nogometaša BiH lige, ali Osijek mu je ipak bio prvi klub izvan domovine. A onda je Nenad Bjelica u jednoj rečenici raspalio maštu navijača Bijelo-plavih:

- Ima dosta karakteristika mene kao igrača i zato mi se i svidio, možda je malo bolji nego ja. Voli driblati, voli zabiti, zna podvaliti loptu, pravi hakler... - kazao je trener Osijeka na promociji Amera Hiroša.

Igrač poteza

A kada Nenad Bjelica u nekome vidi mlađeg sebe, onda taj ne može biti loš nogometaš. Naprotiv. Pogotovo ne u očima navijača Osijeka. Zadovoljan je bio trener Bijelo-plavih viđenim od Hiroša nakon odrađenih priprema u Svetom Martinu na Muri. S nekoliko poteza nagovijestio je što se od njega može očekivati.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Hiroš je igrač poteza, a takvima treba svježine koju u ovom trenutku nema. On će biti od velike koristi u posljednjoj trećini jer doista u malom prostoru može kreirati opasnost - zadovoljno je komentirao Bjelica.

Zadovoljan je i Amer Hiroš svojom prilagodbom na novu sredinu. Iza njega su paklena dva tjedna priprema i ne može dočekati početak sezone.

- Na pripremama je sve prošlo korektno, momci su se upoznali još bolje, stvorili smo neku bazu na fizičkoj razini i jedva čekam, kao uostalom i ostatak ekipe, izazove koji su pred nama - veli Hiroš.

image
NK Osijek

Prvi tjedni u novoj sredini ispunili su njegova očekivanja.

- Što se tiče mojih očekivanja, ona su u potpunosti ispunjena. Suigrači su me prihvatili onako kako samo mogu poželjeti, vidi se da je šef zaista govorio istinu kada kaže da mu je najvažniji karakter igrača uz ono što igrač daje na terenu. Prvi dani u klubu zaista izgledaju odlično. Sve je na vrhunskoj razini, od treninga, ekipe, uvjeta, do teama trenera koji su uz nas svaki dan od 0 do 24 - kaže Hiroš, koji je posebno impresioniran stručnim stožerom.

- Moram pohvaliti energiju i stručnost čitavog stožera. Taj team ljudi živi za nogomet, momčad i klub. Svim silama pokušavaju nas naučiti svemu što znaju.

Konkurencija u momčadi je žestoka, za svako mjesto konkuriraju najmanje po dvojica kvalitetnih nogometaša, a to je ono što motivira Hiroša.

image
NK Osijek

- Momčad je stvarno ispunjena dobrim igračima, konkurencija je žestoka. Imam osjećaj da možemo napraviti dvije podjednako dobre ekipe kada se svi igrači oporave i vrate u trening. To prija svakom igraču i jednostavno izvlači sve najbolje iz njega dok se dokazuje iz treninga u trening.

Samo Željo

Trener Bjelica na Hiroša je ostavio snažan utisak.

- Suradnja s trenerom Bjelicom je zasnovana na strogom profesionalizmu uz dozu drugarstva i humora kada je za to prilika. Čovjek stvarno razumije igrače i u svakom trenutku zna što kojem igraču treba. Jednom prilikom je rekao da se pozdravlja sa svim igračima prije treninga i da već tada zna tko je kakav u tom trenutku dok se gledaju u oči i ja zaista vjerujem u to.
U karijeri je često nosio “desetku”, nekoliko sezona na leđima mu je bio broj 23, u bivšim klubovima zaduživao je i 7 te 11, ali se po dolasku u Gradski vrt prvi puta u karijeri odlučio na 96. Odabrao ga je, kaže, zbog simbolike.

- Broj 96 sam izabrao jer to je godina u kojoj sam rođen i nadam se da će mi donijeti sreću i uspjeh - veli Hiroš.
Inače, rođeni Sarajlija odmah se po dolasku u Osijek jasno odredio na pitanje - Željezničar ili Sarajevo?

- Samo Željo!.

To i ne čudi jer je na Grbavici nogometno odrastao, a mediji u BiH pisali su kako je upravo zbog svojih navijačkih boja prošle zime odbio ponudu ljutog gradskog rivala, koji se u tom trenutku borio za naslov prvaka. Igrao je Hiroš još i za Goražde, Olimpik te Mladost Kakanj, odakle je i stigao u Gradski vrt nakon sezone u kojoj je zabio sedam golova. Među navijačima Osijeka jedan sarajevski hakler, naravno Almir Turković, već uživa kultni status. Dojam je kako ni Ameru Hirošu neće trebati puno da svojim nogometom “kupi” pristalice Bijelo-plavih.

3 godine vrijedi ugovor Osijeka i Amera Hiroša
25 godina ima Osijekovo pojačanje Amer Hiroš

IGRAČKI PUT

- igrački krenuo u Željezničaru
- preselio na posudbu u Goražde
- nastavio karijeru u Mladost Doboj-Kakanj
- preselio na posudbu u Olimpik
- vratio se s posudbe u Mladost Doboj-Kakanj
- potpisao ugovor s momčadi Osijeka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 09:23