Boris Kovačev / Cropix
RAZOČARAN

Halilhodžić: Ne znam ni sam... Možda ja previše očekujem od ove momčadi

'Tomečak i Beqiraj su donijeli svježinu, zato mi je žao što ih ipak nisam prije ubacio, no ono što su Sammir i Beqiraj promašili, to se promašuje jednom u 100 godina'
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 22. listopad 2010. 02:31

- Normalno da sam razočaran. Trebali smo pobijediti. A zašto nismo? Vidjeli ste u 1. poluvremenu koliko se moji igrači još nečega boje. Je li tome doprinijela promašena prigoda iz 2. minute, ne znam. U prvom dijelu su nam nedostajale brže kretnje, oni su to koristili za svoje kontre. U 2. poluvremenu smo bili bolji, nametnuli ritam koji suparnik nije mogao pratiti, ali nismo zabili - analizirao je trener Dinama Vahid Halilhodžić.

- Ili nam nedostaje međunarodnog iskustva ili ja previše tražim od ove momčadi, možda žurim sa zahtjevima... Trebali smo u ovakvoj prigodi pokazati više hrabrosti i samouvjerenosti. Razočaran jesam, ali život teče dalje, zašto ne bismo pobijedili u Bruggeu?

Halilhodžić je djelomično priznao da je trebao ranije uvesti igrače s klupe:

- Dominirali smo taktički u 2. poluvremenu, imali smo bolji posjed lopte, zato nisam ranije mijenjao. I Tomečak i Beqiraj su donijeli svježinu, zato mi je žao što ih ipak nisam prije ubacio, no ono što su Sammir i Beqiraj promašili, to se promašuje jednom u 100 godina.

Dinamu je u prvom poluvremenu nedostajala dubina, sve je to već viđeno prije godinu dana protiv Salzburga u koncepcijski istoj početnoj postavi s petoricom vezista u srednjem redu, od kojih nijedan nije brz, te bez ijednog brzog krila ( Tomečak, Etto i Ibáńez na klupi). Rukavina je, pak, u prvih 45 minuta bio poput ribe na suhom, bez ijedne lopte u prostor...

- Jednom prigodom ću odgovoriti na to, ne večeras - poručio je Vaha.

Trener gostiju, Adrie Koster, ni sam nije znao kako se osjeća nakon 0-0:

- Došli smo zabiti gol, postavili ofenzivnu momčad, stvarali prigode. Imali smo, dakako, sreću da domaćin onu sviju na početku nije realizirao. Žao mi je što nismo zabili, imam osjećaj da smo zaslužili više od boda ove večeri, iako smo u završnici imali problema s pritiskom domaćih dugim loptama, nakon što je Dinamo, srećom po nas, promašio 11-erac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 20:30