RONALD GORSIC/CROPIX
Tražena su ‘roba‘

Hit igrači za tržište! Gorica potvrdila ponude za čak petoricu, mogu li ih u klubu zadržati?

Duga klupa je jaki adut Velikogoričana, ali njihovi glavni igrači su jako traženi na tržištu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. prosinac 2020. 11:22

Nakon najbolje prvoligaške polusezone u povijesti kluba i zabetoniranog trećeg mjesta sa 29 bodova iz 14 utakmica, igrači i stručni stožer Gorice odmarat će se do 4. siječnja sljedeće godine. I više nego zasluženo jer ono što su pokazivali od sredine kolovoza do nedjeljnog trijumfa 4:2 protiv Hajduka usred Splita, zaista je bilo na vrlo visokom nivou, te izuzetno obećavajuće i za nastavak sezone.

Planovi o prvom i povijesnom plasmanu u europsko natjecanje sada imaju i čvrsti temelj, ali ostaje ono vrlo važno pitanje, koje se u nogometnoj javnosti i najčešće postavlja, a to je kako će Gorica odraditi zimski prijelazni rok?

Mogu li sve zadržati?

Pritom su u fokusu odlasci i prodaje jer kada bi trener Valdas Dambrauskas uspio sadašnju momčad zadržati na okupu, njemu skoro da nitko novi ne bi ni trebao. Osim možda na poziciji lijevog beka, Gorica sve ostale pozicije ima duplirane s vrlo kvalitetnim igračima, a najbolji primjer može biti Ganac Nasiru Moro (24). On je nominalno četvrti stoper, koji je dio prošle sezone bio na posudbi u drugoligašu Sesvetama, a i ove je teško mogao računati na startove pokraj Jovičića, Steenvoordena i Krizmanića. Ipak, za utakmice s Osijekom i Hajdukom otpali su Steenvoorden i Krizmanić, a Moro zaigrao uz Jovičića i pokazao se odličnim. Najprije je zakočio osječkog centarfora Miereza, a onda protiv Hajduka uz obrambene zadaće stigao i postići gol za 4:2.

Duga klupa je jaki adut Velikogoričana, ali njihovi glavni igrači su jako traženi na tržištu i sada su predsjednik kluba Nenad Črnko i sportski direktor Mindaugas Nikoličius u dvojbi. Za ispunjenje europskih snova bilo bi dobro ne prodavati, ali ako dođu prave ponude, blagajnu treba napuniti u ovim teškim vremenima. Stoga je i načelna odluka čelnika kluba da će ići na maksimum i licitirati dok se može, odnosno do najviše cijene.

Poznato je da su Kristijan Lovrić, Marijan Čabraja i Kristijan Kahlina najtraženiji eksponati, bugarski Ludogorec poslao je i službenu ponudu za vratara Kahlinu, ali ona u ovom trenutku ni izbliza ne zadovoljava apetite Gorice, koji su zaokruženi na milijun eura. Sve to potvrđuje i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Ove zime nemamo transfer listu, ali je normalno da dobivamo ponude za naše igrače. Ludogorec želi dovesti Kahlinu, ali u ovom trenutku smo jako daleko od konačnog dogovora. Čabraja je odbio mogućnost odlaska u američki Austin, a mogu potvrditi i da ponude imaju Jiloan Hamad i Musa Muhammed. Naravno, kao i ranije najviše je upita oko Kristijana Lovrića - otkrio je sportski direktor Nikoličius, koji naravno radi i na ponekom potencijalnom pojačanju, ako bi netko od spomenutih ove zime i napustio Goricu.

VRIJEDNA PETORKA

Kristijan Kahlina
- 28-godišnji vratar rođen u Zagrebu 24. srpnja 1992.
- za Goricu je u Prvoj HNL branio na ukupno 86 utakmica

Kristijan Lovrić
- 25-godišnji napadač rođen u Ogulinu 1. prosinca 1995.
- za Goricu je u Prvoj HNL odigrao 74 utakmice i dao 34 pogodaka

Marijan Čabraja
- 23-godišnji lijevi bek rođen u Puli 25. veljače 1997.
- za Goricu je u Prvoj HNL odigrao 73 utakmice i dao 3 pogotka

Musa Muhammed
- 24-godišnji desni bek rođen u Kanu 31. listopada 1996.
- za Goricu je u Prvoj HNL odigrao 66 utakmica i dao 1 pogodak

Jiloan Hamad
- 30-godišnji ofenzivni vezni rođen u Bakuu 6. studenoga 1990.
- za Goricu je u Prvoj HNL odigrao 34 utakmice i dao 5 pogodaka

4,0 milijuna eura vrijednost je Lovrić prema TM-u
1,0 milijuna eura vrijednost je Kahline prema TM-u
0,8 milijuna eura vrijednost je Hamada prema TM-u
0,65 milijuna eura vrijednost je Čabraje prema TM-u
0,45 milijuna eura vrijednost je Muhammeda prema TM-u

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:05