Marko Todorov / CROPIX
18. KOLO PRVE HNL

HIT MOMČAD HNL-A I DALJE POBJEĐUJE NA NJEGOV POGON Nova zvijezda hrvatskog nogometa ponovno zabila u utakmici s dva isključenja

U utakmici 18. kola Prve HNL u Velikoj Gorici su nogometaši Gorice svladali Slaven Belupo s 2-0 (2-0) i probili se na peto mjesto ljestvice.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 07. prosinac 2019. 16:04

GORICA - SLAVEN BELUPO 2:0 (Zwolinski 18', Lovrić 34')

GORICA (4-2-3-1): Kahlina - Muhammed (od 90. Šroler), Jovičić, Krizmanić, Čabraja - Babec, Čanađija - Mathieu (od 69. Periša), Ndiaye, Lovrić (od 80. Dvorneković) - Zwolinski

TRENER: Sergej Jakirović

SLAVEN BELUPO (5-3-2): Filipović - Bogojević, Božić, Paracki, Mikulić (od 59. Lima), Goda - Lulić, Glavčić (od 46. Nowak), Bačelić Grgić - Brković (od 16. Radivojević), Krstanović

TRENER: Tomislav Stipić

VELIKA GORICA Gradski stadion Gledatelja: 793 Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Gorica je uzvratila Slavenu Belupu za poraz u četvrtfinalu Kupa prije tri dana i trijumfom 2:0 vratila se uspjesima u prvenstvu, gdje će do kraja sezone loviti europski plasman. Domaći su bili aktivniji i konkretniji suparnik, dok su Koprivničani ovaj put razočarali izvedbom i ostali bez ijedne čiste prilike za gol.

S nekoliko novih igrača u sastavu i s dvije špice, Ndiayeom i Zwolinskim, od prve minute Gorica je odlučnošću i inicijativom pokazala da je zanima samo pobjeda u ovoj utakmici, a iz prve prave šanse nije se dogodio gol, već isključenje lijevog beka gostiju Brune Gode.

U 10. minuti Lovrić je preciznom loptom gurnuo Lukasza Zwolinskog u trk prema vrataru gostiju. Očekivao se udarac, ali Poljak gura loptu desno za natrčalog Mathieua, kojeg s leđa ruši Goda u poziciji zadnjeg igrača obrane. Sudac Vučković je nakon konzultacije s pomoćnikom iz džepa izvadio crveni karton i Koprivničani su ostali s desetoricom na travnjaku. Iz slobodnog udarca sa 17 metara Kristijan Lovrić ih je u toj situaciji poštedio pucavši malo preko grede, ali ubrzo je vratar Filipović kapitulirao.

Opet je najveći dio posla obavio nezaustavljivi Lovrić, koji se u 18. minuti nakon dodavanja Zwolinskog probio po lijevoj strani i pucao, a odbijanac od Filipovića dočekao je Zwolinski i bez problema pogodio za 1:0. Bio je to savršen uvod utakmice za domaće, koji su nastavili s jakim pritiskom na loptu, željni što prije riješiti pitanje pobjednika. Koprivničani s igračem manjka nisu bili u stanju ozbiljnije uzvratiti, a u završnici prvog poluvremena mogli su primiti dva ili tri gola. Jedan i jesu kada im je opet obrana zaplivala u 34. minuti, a Mathieu prošao i uposlio Lovrića za sigurnu egzekuciju s desetak metara. Potom se trebao proslaviti Senegalac Cherif Ndiaye, koji je dvaput bio u čistim situacijama za postizanje pogodaka, ali oba puta promašuje, s tim da je onaj drugi pokušaj, s tri metra od vrata, bilo teže promašiti nego pogoditi, ali njemu je uspjelo prvo.

Spomenuti treba i neobični detalj iz 38. minute kada je sudac Vučković najprije dosudio kazneni udarac za Goricu, a onda je, nakon što je četvrti sudac vidio snimku, domaćima dao korner. Osim što nije bilo igranja rukom, nije bilo ni kornera.

Nova bizarna situacija događa se u 53. minuti, kad Mathieu u šansu gura Ndiayea, koji pokušava proći pokraj vratara Filipovića, a onda pada, što sudac ocjenjuje simuliranjem i Senegalcu daje žuti karton, a kako je jedan već imao, morao je izvan igre i momčadi su utakmicu nastavile brojčano izjednačene. Nakon što je već prije uveo dva braniča, Radivojevića i Nowaka, strateg gostiju Stipić u 59. minuti konačno je mogao posegnuti za napadačem, pa je uveo Mateusa Limu umjesto stopera Mikulića, sve u želji da se bar smanji zaostatak na semaforu.

Zbog prigovora je u 65. minuti pocrvenio i trener Gorice Jakirović, a pomoćnik Sabljak preuzeo je vođenje s klupe. Koprivničani su do kraja uspjeli nekoliko puta zapucati prema Kahlini, ali nije im se posrećilo kao u Kupu, kada su iz dva udarca postigli dva gola, i ovoga su puta maglovitu i hladnu prijestolnicu Turopolja napustili pognutih glava.

GORICA - SLAVEN BELUPO 2:0 (Zwolinski 18', Lovrić 34')

GORICA: Kahlina; Čabraja, Krizmanić, Jovičić, Periša; Čanadžija, Babec, Lovrić, Mathieu, Zwolinski; Ndiaye

SLAVEN BELUPO: Filipović; Mikulić, Paracki, Božić; Bačelić-Grgić, Goda, Lulić, Glavčić, Bogojević; Krstanović, Lima

---------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

54' - Drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, dobio je i napadač Gorice Cherif Ndiaye pa su sada snage izjednačene.

45 - Završeno je prvo poluvrijeme. Gorica na odmor odlazi s vodstvom 2:0.

34' - GOOOL! Sjajna kontra domaćina. Mathieu je nesebično asistirao, a Lovrić zabio svoj osmi gol sezone.

30' - Gorica očekivano dominira terenom nakon što je Slaven Belupo ostao s igračem manje.

18' - GOOOL! Gorica vodi 1:0, zabio je Zwolinski. Pucao je Lovrić, obranio je Filipović, ali Zwolinski iz odbijanca trese mrežu.

10' - Crveni karton za Slaven Belupo. Isključen je Goda nakon prekršaja na rubu kaznenog prostora.

1' - Započela je utakmica u Velikoj Gorici. Igrat će se u maglovitim uvjetima.

----------------------------------------------

14.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 13:42